NIEUWS

Verkoop HD-DVD stort in

Redactie HiFi.nl | 23 januari 2008

(gezien op internet)

Hoewel filmmaatschappijen Universal en Paramount er nog in zeggen te geloven, wijzen de eerste verkoopcijfers over 2008 uit dat hd-dvd het onderspit zal delven.

Consumenten lijken het vertrouwen in de HD DVD standaard te hebben verloren. Uit de Nielsens VideoScan-data over de eerste week van januari bleek dat geen enkele HD DVD titel in de toptien van meest verkochte hd-films stond, bericht Home Media Magazine.Tegenslagen

Slechts 15 procent van de gehele hd disc-verkoop zou in het hd-dvd-formaat zijn. Over heel 2007 bedroeg dit aandeel volgens Nielsen nog 35 procent. Eerdere tegenslagen voor hd-dvd waren het verkoopsucces van Blu-ray tijdens de feestdagen en het besluit van Warner om als zesde grote filmmaatschappij het hd-dvd-formaat de rug toe te keren.

Formatenstrijd

Dit weekend orakelde Apple-topman Steve Jobs al dat Blu-ray de formatenstrijd zou winnen. Die strijd is echter nog niet gestreden, analyseert Ars Technica, aangezien Microsoft, Universal en Paramount trouw blijven aan hd-dvd. Geruchten dat ook beide filmmaatschappijen op Blu-ray zouden willen overstappen, worden niet bevestigd.


EDITORS' CHOICE