NIEUWSSony

Nieuwe HDV producten van Sony

Redactie HiFi.nl | 22 januari 2008 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(ingezonden mededeling)

Sony breidt haar nieuwe generatie HDV™-productietechnologieën uit met twee nieuwe camcorders: de handcamcorder HVR-Z7E en de schoudercamcorder HVR-S270E. Deze camcorders beschikken over uitwisselbare lenzen, native progressive opnamemogelijkheden en een hybride mediaflexibiliteit door middel van een bijgeleverde Compact Flash gebaseerde recorder. Door gebruik van nieuwe technologieën presteren de camcorders nu nog beter in een omgeving met weinig licht. De camcorders zijn speciaal ontworpen voor tv-producenten, filmmakers met een klein budget en professionals uit de videoproductiesector.Naast de introductie van de nieuwe camcorders introduceert Sony ook het HVR-M35E-afspeel- en opnamedeck. De nieuwe producten zijn vanaf februari 2008 verkrijgbaar. Bovendien is binnenkort ook de HVR-HD1000E HDV-schoudercamcorder beschikbaar.


Nieuwe doelgroepen

Bill Drummond, European Product Marketing Manager: “We zijn altijd bezig met het inventariseren van de behoeften van onze klanten. En zijn dan ook continu bezig om een verbeterd en flexibeler range te creëren en onze productkeuze aan te vullen.”  Met de nieuwe producten spreekt Sony een nieuwe doelgroep aan: filmproducenten met een beperkt budget. Deze groep is geïnteresseerd in high definition producten met flexibele lensmogelijkheden en creatieve filmmogelijkheden.


Betere prestaties bij weinig licht

De nieuwe camcorders maken gebruik van het nieuwe 1/3-inch 3 ClearVid CMOS Sensor™-systeem van Sony. Dit systeem is verbeterd met de Exmor™-technologie: door een 45 graden geroteerde pixellayout, biedt het 3 ClearVid CMOS Sensor-systeem een voldoende pixeloppervlak, terwijl het toch zijn hoge resolutie bewaart. De Exmor-technologie omvat daarnaast een analoog-digitaal-conversietechniek in parallelle kolommen en een duale ruisdemping. Het resultaat is digitale signalen van hoge kwaliteit met een uiterst laag ruisniveau. Dit is vergelijkbaar met de beeldtechnologie die wordt gebruikt in de PMW-EX1-camera. De combinatie van deze twee technologieën maakt dat de camcorders duidelijk beter presteren in een omgeving met weinig licht, met een gevoeligheid van 1,5 lux.


HVR-M35E-Cassettedeck

Het HVR-M35E opname- en afspeeldeck is compatibel met native, progressive HDV-opnamestanden en ondersteunt HD/SD-SDI-output met geïntegreerde audio- en tijdcodegegevens. Dankzij de outputmogelijkheid van het HD/SD-SDI-deck kan het apparaat geconnecteerd worden met andere systemen die compatibel zijn met HD/SD-SDI. Het beschikt over een functie die overschakeling tussen 50i en 60i mogelijk maakt en ondersteunt HDV1080i (50i/60i/24p/30p/25p) en DVCAM/DV (50i/60i). Het nieuwe cassettedeck ondersteunt cassettes van standaard- en mini-formaat. Daarnaast is het compatibel voor cassettes van standaardformaat die zijn opgenomen op de HVR-S270E of andere DVCAM-schoudercamcorders. Het toestel kan vier kanalen audiogegevens afspelen die zijn opgenomen met de HVR-S270E in HDV1080i-formaat.  Ook kan het vier kanalen audiogegevens afspelen in DVCAM-formaat. De HVR-M35 E heeft een 2,7-inch breed Clear Photo LCD plus™-scherm, een mono luidspreker, edge crop-instellingen en een Duplicate Plus-functie voor het kopiëren van video- en audiomateriaal van een andere VTR.


EDITORS' CHOICE