NIEUWS

2008: Matige verkoop LCD (?)

Redactie HiFi.nl | 22 januari 2008

(gezien op internet) 

De wereldwijde verkoop van lcd-schermen is vorig jaar met bijna 38 procent toegenomen. Vanwege de onzekere economische situatie zijn de vooruitzichten echter somber.

In 2007 zijn er 371 miljoen liquid crystal display (lcd)-schermen verscheept, tegen 270 miljoen in 2006, zo becijferde marktonderzoeksbureau Witsview Technology.

In december 2007 zakte de lcd-markt echter enigszins in. De verkoop van lcd-televisieschermen daalde in die maand met ruim 12 procent tot 7,9 miljoen, terwijl de verkoop van lcd-schermen voor pc`s en laptops bijna 4 procent daalde.Opmerkelijk genoeg nam de verkoop van 17 inch lcd-schermen voor laptops relatief gezien juist sterk toe in december. Hoewel er bij producenten een duidelijke trend naar steeds kleinere schermen lijkt te zijn, hebben veel consumenten en bedrijven echter een voorkeur voor grotere maten.

Volgens Witsview zal de vraag naar lcd-schermen dit jaar eerst stabiliseren, mede vanwege evenementen als de Super Bowl in de Verenigde Staten. Daarna kunnen wereldwijde economische problemen het enthousiasme van consumenten temperen; sommige economen voorspellen zelfs al een recessie.

De verkoop van lcd-schermen kan dus terugvallen dit jaar, maar zullen in de zomer heropleven doordat mensen nieuwe lcd-televisieschermen aanschaffen om er in augustus de Olympische Spelen in Peking op te volgen.


EDITORS' CHOICE