NIEUWSSamsung

Nieuwe Samsung producten op CES


Redactie HiFi.nl | 08 januari 2008 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Samsung Electronics onthult op de CES een aantal nieuwe producten. Het bedrijf heeft met de productaankondigingen 33 CES Innovation Awards gewonnen. Bij de belangrijkste onthullingen zitten televisies, mediacenters en home theater systems.Op de CES introduceert Samsung de ultradunne 7-serie LCD TV. Bij het ontwerpen van deze televisie heeft het bedrijf zich laten inspireren door de modewereld. Hieruit is een product gekomen die het traditionele zwarte televisiedesign achter zich laat. Voor de nieuwe uitstraling is een vleugje amber toegevoegd aan de doorzichtige TV-omlijsting. Via dit Touch of Colour-productieproces ontstaat een glasachtige finish.

Vanuit innovatieoogpunt introduceert Samsung op CES twee (14,1 inch en 31 inch) organic light-emitting diode (OLED) televisies en een ultradunne 52 inch LCD TV. Ook presenteert Samsung ’s werelds grootste ‘quadruple full high definition’ (QFHD) televisie van 82 inch. QFHD verwijst naar een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels. Deze resolutie is vier keer hoger dan bij een HDTV en vormt daarmee de volgende stap in beeldresolutie. Verder toont het bedrijf een Plasma HDTV die 3D beelden kan tonen.
Ook introduceert Samsung op de CES een nieuwe HD speler. De Samsung Duo HD-speler speelt 1080p-content af in zowel Blu-ray Disc- als HD-DVD-formaat. De BD-UP5500 ondersteunt de interactieve BD-Java- en HDi-technologieën. Zo krijgt de kijker toegang tot bonusmateriaal zoals verbeterde menu’s, games en ‘picture-in-picture’-commentaar.

Voor een volledige high definition-ervaring in huis presenteert Samsung het HT-X710 home theater system met 2.1-kanaals stereogeluid. Via Bluetooth kunnen gebruikers ook hun favoriete tracks van een MP3-speler in huis laten schallen. Met Anynet+ (HDMI-CEC) van Samsung is dit allemaal met één afstandsbediening aan te sturen. Daarnaast zal ook de HT-X715 geïntroduceerd worden met 5.1-kanaals stereogeluid.

EDITORS' CHOICE