NIEUWSSony

Sony introduceert nieuwe Handycams


Redactie HiFi.nl | 07 januari 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert zes nieuwe High Definition Handycam-modellen die videobeelden vastleggen in de hoogste resolutie (1920 x 1080). De nieuwe modellen zijn uitgerust met de hoogwaardige CMOS-sensor en beschikken onder andere over een gezichtsherkenningsfunctie, zodat gezichten scherp blijven op videobeelden en foto’s. Sony introduceert naast de HD-Handycams tien Standard Definition Handycam-modellen met verschillende handige functies zoals 40 keer optische zoom en opnamemogelijkheid op verwisselbaar geheugen zoals Memory Sticks.
Door de opmars van HD-televisie neemt de vraag naar HD-beeldmateriaal enorm toe. De consument wil zowel uitstekend beeld als eenvoudige bediening. De HD-Handycams zijn daarmee de logische vervangers van bestaande modellen. Gebruikers kunnen naast de bestaande Memory Stick HD Handycams kiezen uit harddisk-modellen voor zeer lange opnames en een HDV tape-model met uitgebreide handmatige instellingen.

De uitstekende beeldkwaliteit wordt mogelijk gemaakt door de ClearVid CMOS-sensor met Exmor-technologie. Deze is voorzien van een directe Analoog / Digitale om zetting op de chip, waarmee de resolutie wordt verhoogd, de gevoeligheid vergroot en ruis onderdrukt. De Handycams beschikken bovendien over de krachtige BIONZ beeldprocessor die ook in de succesvolle alpha en Cyber-shot digitale camera’s wordt gebruikt. Hierdoor zijn de camcorders ook als 10 megapixel fotocamera te gebruiken.

De kwalitatief hoogwaardige Carl Zeiss-lens biedt maximaal 15x zoom en alle modellen beschikken bovendien over Super SteadyShot optische beeldstabilisatie zodat onscherpte door camerabewegingen wordt gecorrigeerd zonder kwaliteitsverlies.
Eenvoudige, innovatieve mogelijkheden

De nieuwe HD Handycams zijn de eerste camcorders die beschikken over Face Detection. Hiermee worden gezichten beter in beeld gebracht dankzij aangepaste scherpstelling, kleurbalans en lichtgevoeligheid. Met Face Detection Bit Allocation is nog meer informatie toe te voegen aan de gezichten, waardoor de kwaliteit nog verder wordt vergroot. Een tweede voordeel van de Face Detection technologie is de functie Face Index. Hiermee indexeert de camera automatisch alle verschillende gezichten die in een scène voorkomen en presenteert deze in een overzicht zodat het eenvoudig wordt om alle scènes waarin een bepaald persoon voorkomt terug te vinden.

Daarnaast beschikken de Handycams nu net als de Alpha en Cyber-shot camera’s over de doeltreffende D-range Optimiser. Hiermee worden lichtgevoeligheid en contrast beter afgestemd, zodat in lastige lichtomstandigheden het beeld goed blijft, zelfs tegen de zon in.
De interne zoom-microfoon is geschikt voor 5.1 kanaals surround-geluid. Via het Xtra Fine LCD touchscreen zijn de films in fotokwaliteit terug te kijken, zelfs vanuit een grote kijkhoek. Eenmaal aangesloten op een televisie zijn de camcorders aan te sturen via de bijgeleverde afstandsbediening.

Gebruikers hebben met de AVCHD HDD Handycam geen omkijken naar schijfjes of tapes, want de harde schijf neemt alles op en biedt ruimte aan vele uren beeldmateriaal. Het topmodel, de HDR-SR12E, heeft een harde schijf van 120GB en kan twee volledige dagen achter elkaar opnemen. De Handycam is tevens voorzien van een Memory Stick Duo slot waarmee de gebruiker kan kiezen om op de interne harde schijf of op de Memory Stick te filmen/fotograferen en ook filmmateriaal van de harde schijf te kopiëren naar de Memory Stick. Daarnaast kunnen met deze Handycam foto’s in een resolutie van wel 10 Megapixel worden gemaakt. Deze Handycam heeft tevens een indrukwekkende 16Mbps Full HD beeldkwaliteitsmodus.


HDV blijft de voornaamste keuze van video-enthousiastelingen die hun beelden graag bewerken en gebruik willen blijven maken van bestaande DV-tapes. De nieuwe HC9E beschikt over vele professionele functies en mogelijkheden zoals handmatige spot metering en scherptestelling via het LCD-scherm.

De Standard Definition Handycams hebben dezelfde technologieën als de HD-camcorders zoals Super SteadyShot, Face Detection, D-Range Optimiser en de ClearVid CMOS sensor met Exmor en BIONZ-porcessor. Ook deze aantrekkelijk geprijsde camcorders zijn verkrijgbaar als HDD-, DVD- en DV-model.

Prijzen

HDR-SR12E             1499 euro
HDR-SR11E             1299 euro
HDR-SR10E                999 euro
HDR-HC9E               1199 euro
DCR-SR210E             849 euro
DCR-SR75E                699 euro
DCR-SR55E                599 euro
DCR-SR36E                549 euro
DCR-SR35E                499 euro
DCR-DVD310E          449 euro
DCR-DVD110E          349 euro
DCR-HC61E               399 euro
DCR-HC53E               279 euro
DCR-HC51E               249 euro

EDITORS' CHOICE