NIEUWS

Archos TV+ valt AppleTV aan


Redactie HiFi.nl | 07 januari 2008

(gezien op internet)

Archos zet met zijn TV+-settopbox de aanval in op AppleTV. Het zilveren kastje kan televisieprogramma`s opnemen, via wifi of ethernet multimedia streamen en het beschikt over een ingebouwde browser van Opera.Archos TV+De Archos TV+ is verkrijgbaar met een harddiskcapaciteit van 80GB of 250GB. Met behulp van een epg kunnen tv-programma`s in mpeg4-formaat worden opgenomen met een maximale resolutie van 640x480 pixels. Settopboxen voor digitale satelliet- of kabeltelevisie zijn met behulp van infrarood aan te sturen.

Het kastje beschikt tevens over de mogelijkheid om via de Archos Content Portal films te huren. Daarnaast kan de gebruiker audio- en videocontent via het lokale netwerk streamen, maar voor een aantal populaire formaten moeten codecs bij Archos worden gekocht. Ook plugins voor de Opera-browser zijn optioneel, maar websites met Flash-content, zoals Youtube en Dailymotion, kunnen direct worden bekeken.Archos TV+ afstandbedieningDe settopbox van Archos is onder andere voorzien van een ethernetpoort en 802.11g-wifi. Ook kent het kastje videoingangen op basis van composiet, s-video, rgb en component, terwijl voor de output ook hdmi beschikbaar is. De audiosignalen worden via een cinch- of spdif-aansluiting doorgegeven. Met behulp van de usb 2.0-poort kan de harde schijf gevuld worden met multimediabestanden. De opvallende afstandbediening van de TV+ heeft een qwerty-toetsenbord.

Met meer mogelijkheden dan de AppleTV lijkt Archos een goede troef in handen te hebben om een plekje in de huiskamer te veroveren. De prijs voor de TV+ met een 80GB harddisk zou 249 dollar bedragen, terwijl de 250GB-versie honderd dollar meer moet kosten.

EDITORS' CHOICE