NIEUWS

Nieuw: Pinnacle Video Transfer

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2008

(ingezonden mededeling)

Pinnacle kondigt de Pinnacle Video Transfer aan. De innovatief apparaat kan video opnemen op elk USB 2.0 massa-opslag apparaat, zonder een PC te gebruiken. Met slechts één druk op de knop kunnen zelfs gebruikers met beperkte technische kennis direct vanaf een TV, DVD-speler, camcorder, game console of settopbox opnemen op een Apple iPod Video, iPod nano (3e generatie), iPod classic, Sony PSP, Sony PSP slim, USB flash drive of USB harddisk.
Voor elk aangesloten apparaat kan een keuze gemaakt worden uit 3 verschillende kwaliteitniveau’s voor opnames, afhankelijk van de keuze van de gebruiker voor hogere videokwaliteit of de grootte van de opgenomen bestanden.

De Pinnacle Video Transfer is volgens de fabrikant ideaal voor mensen die TV-programma’s of persoonlijke video’s willen kijken op de iPod Video of PSP of deze gewoon willen opslaan op een USB-drive om ze te archiveren. Consumenten die hun persoonlijke video’s nog op VHS, Hi8 of VHS-C tape hebben staan kunnen de Pinnacle Video Transfer gebruiken om een digitale kopie te maken op een USB 2.0 harde schijf, zonder dat er gecompliceerde PC-software aan te pas hoeft te komen. Pinnacle Video Transfer is ook voor gamers een gebruiksvriendelijke oplossing om gamesessies in digitaal formaat op te slaan en ze desgewenst later te bekijken op de PC.

“Video’s overzetten was nog nooit zo eenvoudig”, zegt Tanguy Leborgne, vice president marketing van Pinnacle Systems. “Het rechtstreeks kunnen opnemen op een iPod, PSP of USB-apparaat, zonder de bestanden eerst op de PC te zetten, bespaart zowel kostbare tijd als ruimte op de harde schijf. Aangezien een PC niet nodig is én dankzij het compacte formaat van de Pinnacle Video Transfer is hij bijvoorbeeld ook geschikt om mee te nemen op vakantie.”

Video’s worden rechtstreeks opgenomen in het H.264 formaat, de steeds populairdere multimediatechnologie, die ondersteund wordt door iPod’s en PSP’s. Pinnacle’s H.264 encodering, ook bekend als Advanced Video Codec (AVC) of MPEG 4-Part 10, levert video’s in hoge kwaliteit die twee tot drie keer zo klein zijn als bestanden gemaakt met bijv. de MPEG-2 standaard, die wordt gebruikt bij DVD-video. Met één druk op de knop kan eenvoudig de opnamekwaliteit ingesteld worden. (Goed, Beter of Best). In de beste kwaliteit worden video’s opgenomen met een maximale resolutie van 720x480/576 (NTSC/PAL/SECAM).
De afmetingen van de Pinnacle Video Transfer bedragen slechts 12,5 x 6,6 x 2,5 cm. Het apparaat heeft meerdere ingangen waaronder S-Video, Composiet-video en stereo-audio (analoog). De Pinnacle Video Transfer kan ook gebruikt worden om de batterij van de iPod op te laden tijdens het opnemen en overzetten van de video.

Prijs en beschikbaarheid
Pinnacle Video Transfer zal vanaf de tweede helft van januari verkrijgbaar zijn bij de computervakhandel en (online) retailers voor een adviesverkoopprijs van 129 euro inclusief BTW. Naast de Pinnacle Video Transfer worden ook een audio/videokabel, een SCART-adapter, een voedingsadapter en een snelstartgids meegeleverd.


EDITORS' CHOICE