NIEUWSFinal Audio

Winnaar Final prijsvraag bekend

Redactie HiFi.nl | 03 januari 2008 | Final Audio

In de december prijsvraag maakte u kans op een complete Final surround installatie ter waarde van 1.990 euro. Twee 90i luidsprekers, de S95 subwoofer en de FVSS 201 dvd-receiver zorgen voor een ongekende surroundweergave van Nederlandse bodem. Vandaag maken we de winnaar van deze mooie prijs bekend.
Final Sound: Ultraplatte panelen met high-definition geluid

Final Sound Solutions is een Nederlandse ontwikkelaar van een complete high-definition luidsprekerlijn met een sublieme geluidskwaliteit die niet allen ultra dun (minder dan 5 cm dik), maar ook zeer elegant zijn. De luidsprekers zijn ontworpen om bij uw lifestyle te passen. U hoort geluid met details waarvan u nooit heeft geweten dat ze bestonden!
Het assortiment van Final Sound bestaat uit zes modulaire luidsprekerpanelen, te weten de 90i, 150i, 300i, 400i, 600i en 1000i en bijbehorende subwoofers (S95, S110 en S220) voor stereo of home theater. Onlangs introduceerde dit innovatieve bedrijf daarnaast haar eigen FVSS 201 dvd-receiver.
Of u nu in een kleine of grote ruimte optimaal wilt genieten van uw favoriete muziek of film, Final Sound heeft de perfecte oplossing. Door hun transparantie vallen de speakers bovendien nauwelijks op, al mogen ze best gezien worden! De kleinere exemplaren kunt u naast uw plasma/LCD aan de wand hangen, maar evengoed met optionele vloersteunen opstellen. De producten van Final Sound hebben wereldwijd al vele lovende reviews gekregen en awards gewonnen (zie www.finalsound.com).

Inverter™ Technologie

De luidsprekers van Final Sound werken volgens de gepatenteerde Inverter techniek. Final Sound heeft deze techniek ontwikkeld met de achterliggende gedachte dat het mogelijk moet zijn om kwalitatief hoogwaardige elektrostatische luidsprekers te ontwikkelen die qua geluidskwaliteit aan de hoogste standaarden voldoen, een aansprekend design hebben en last-but-not-least betaalbaar zijn.

Profiel van een innoverend Nederlands bedrijf

Development Manager Ronald Buining licht toe: “Bij traditionele elektrostaten wordt het muzieksignaal op de stator platen gezet. Wij hebben dat proces omgedraaid en het muzieksignaal op het membraan gezet. De platen dienen dan als een soort aarde waar het signaal door wordt afgevoerd. Het directe gevolg ervan is dat de platen onder alle omstandigheden aangeraakt kunnen worden en dus volstrekt veilig zijn. Het spreekt voor zich dat dit heel belangrijk is in een modern gezin met spelende kinderen in de woonkamer.” Het is daarom ook het vermelden waard dat Final Sound luidsprekers niet alleen aan de Europese CE-norm voldoen, dankzij de Inverter technologie voldoen zij – als enige merk van aanbieders van elektrostatische luidsprekers - ook aan de strenge Amerikaanse UL-norm. Daarnaast zorgt de Inverter technologie ervoor dat de elektrostatische luidsprekers van Final Sound met relatief eenvoudige (lees: goedkopere) versterkers aangedreven kunnen worden dan elektrostaten van andere merken. Tenslotte zorgt de scheiding van de hoge, midden en lage tonen voor een veel breder stereobeeld.
De conclusie mag duidelijk zijn: een kwalitatief hoogwaardig product van Nederlandse bodem dat wat betreft prijskaartje niet onbereikbaar is voor een breder publiek.

FVSS 201 dvd-receiver

De nieuwste aanwinst in het assortiment van Final Sound  is de FVSS 201, wat staat voor Final Virtual Surround Sound systeem met 2 voorspeakers, 0 center speakers en 1 subwoofer. Deze virtual surround receiver met dvd-speler staat garant voor een geweldige virtuele audio-ervaring en is ideaal voor iedereen die de ervaring wil hebben van een complete thuisbioscoop in de eigen huiskamer, zonder de ergernis om vijf speakers met bijbehorende kabels te hebben staan.
De FVSS 201 geeft, in combinatie met de luidsprekers en de subwoofers van Final Sound, een superieure stereobeleving maar ook een sublieme surround sound ervaring door slechts twee luidsprekers en een subwoofer. De dvd-receiver maakt hiervoor gebruik van Dolby Virtual Surround DSP. De ingebouwde dvd-speler is voorzien van een ingebouwde 75W klasse D versterker, Dolby Virtual Surround DSP, een complete AV switching module, HDMI in en out en een universele afstandbediening.

Plug and play

Het instellen van het Final VSS systeem is zeer eenvoudig. Nadat de twee luidsprekers, de subwoofer en de tv op de dvd-receiver aangesloten zijn, leidt het slimme On Screen Display (OSD) de gebruiker door het configuratieproces. De instellingen op de dvd-receiver zijn reeds voorgeprogrammeerd voor gebruik in combinatie met de 90i, 150i, 300i en 400i luidsprekers en de S95, S110 en S220 subwoofers van Final Sound. De gebruiker hoeft slechts de juiste producten aan te klikken in het menu en de dvd-receiver zorgt voor een perfecte akoestische instelling. Plug and play dus!
Uiteraard kan de dvd-receiver ook met andere luidsprekers en subwoofers gecombineerd worden. Echter, gecombineerd met de luidsprekers van Final Sound die voorzien zijn van de gepatenteerde Inverter techniek, wordt een virtual surround sound gecreëerd dat zijn weerga niet kent. Omdat de luidsprekers van Final Sound dipole line array speakers zijn, wordt het geluid dieper de kamer in gedragen en wordt het geluid in veel mindere mate weerkaatst door de muren, het plafond en de vloer waardoor nauwelijks vervorming ontstaat. Bovendien worden door het diafragma in de luidsprekers de hoge en de lage tonen van elkaar gescheiden, wat zorgt voor een breder stereobeeld. Het resultaat is superieur, levensecht geluid dat uit alle hoeken van de kamer lijkt te komen, weergegeven door slechts twee zeer elegante luidsprekers, ondersteund door de Final Sound subwoofer.

De prijs

In de Final-prijsvraag van HiFi.nl maakte u kans op een complete Final surround installatie ter waarde van 1.999 euro. Twee 90i luidsprekers, de S95 subwoofer en de FVSS 201 dvd-receiver zorgen voor een ongekende surroundweergave van Nederlandse bodem.

En de winnaar is:

Ben, die ergens in de Randstad woont.

Namens Final Sound en HiFi.nl willen wij Ben feliciteren met de gewonnen prijs.

MERK

EDITORS' CHOICE