NIEUWSNAD

NAD C355BEE

Redactie HiFi.nl | 31 december 2007 | NAD

(ingezonden mededeling)

De nieuwe NAD C355BEE versterker volgt de illustere NAD C352 op. Geen geringe taak als je bedenkt dat de C352 door de internationale vakpers unaniem geroemd en geprezen is met lofuitingen zoals “What Hi-Fi Amp-of-the-year” en Hifi Choice’s “Gold Award”.

Bij de ontwikkeling van de opvolger was de doelstelling even duidelijk als ambitieus: Verbeter de C352 op alle fronten: Geluidskwaliteit, specificaties en bedieningsgemak.

Meer performance:
Veel verfijningen en verbeteringen, zoals het bijzondere Distortion Cancellation Circuit en de “BEE clamp”, zijn ontwikkelingen welke rechtstreeks afgeleid zijn van NAD’s geroemde “no-compromise” versterker, de Masters Series M3, ook van de hand van NAD’s meester-ontwerper Bjørn Erik Edvardsen. Verdere perfectionering van PCB lay-out, componenten keuze en schakelingen maken dat de NAD C355BEE nòg mooier klinkt dan z’n voorganger.

Meer gemak:
Niet minder dan 7 ingangen en een speciale MP ingang op het frontpaneel voor bv. een MP3 speler maken dat elke bron aangesloten kan worden op de NAD C355BEE. Met Speakers A + B (schakelbaar met de afstandsbediening) kunnen twee paar luidsprekers direct aangesloten worden en onafhankelijk van elkaar geschakeld worden, ook met de systeem afstandsbediening. Traditiegetrouw bij NAD kunnen de voor- en eindversterker van elkaar gescheiden worden. Met twee voorversterkeruitgangen wordt het toevoegen van een subwoofer of bi-amping zeer gemakkelijk. Voor Custom Install en domotica systemen zijn er ruimschoots voorzieningen: 12v trigger uitgang, IR in- en uitgang, de NAD C355BEE beschikt zelfs over een RS232 poort voor externe sturing.

Techniek voor “Music First”:
Eigenschappen zoals een grote ringkern Holmgren™ transformator, volledige discrete circuits en alle 7 ingangen geschakeld met gas gevulde relais zijn in deze prijsklasse uitzonderlijk en normaal alleen voorbehouden aan versterkers die een veelvoud kosten. Ten opzichte van het royale 2 x 80W uitgangsvermogen beschikt de NAD C355BEE uitgangsvermogen over een uitzonderlijk hoog dynamisch vermogen van 2 x 270W in 2 ohm, dankzij NAD’s PowerDrive technologie. Zo kan de C355BEE met gemak de “lastigste” speakers zonder problemen aan.


Prijs en leverbaarheid:
De NAD C355BEE is leverbaar vanaf januari 2008 in zowel Graphite als Titanium en heeft een adviesprijs van 699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE