NIEUWSNagra

Nagra introduceert VPS


Redactie HiFi.nl | 28 december 2007 | Nagra

(ingezonden mededeling)

Op de Brussels Hifi Show kon u al een prototype bewonderen en beluisteren en sinds kort is hij ook officieel verkrijgbaar: de nieuwe Nagra VPS phonotrap.

Veel high-end voorversterkers ontberen een phonotrap of beschikken, als ze er dan toch één aan boord hebben, over een phonotrap van inferieure kwaliteit. De nieuwe Nagra VPS is ontworpen om deze lacune in te vullen. Deze nieuwe phonotrap is een losse phonotrap met externe voeding in een uitvoering zonder compromissen.

Nagra heeft de nieuwe VPS gebaseerd op het geïntegreerde phonocircuit van zijn high end voorversterker, de PL-P. De ingangstrafo`s, ontworpen en gewikkeld bij Nagra, hebben mee kunnen profiteren van de toekomstige Nagra VI recorder uit het professionele gamma. Deze met de hoogste precisie vervaardigde trafo`s zijn verbonden met een speciaal systeem dat toelaat om de impedantie en de capaciteit aan te passen aan het gebruikte element. Nagra heeft een aantal kleine printplaatmodules op punt gesteld waarin verschillende waarden geplugd kunnen worden om zo de exacte waarde te bereiken die door de fabrikant van het element wordt aangeraden.

Dit concept maakt de af te leggen signaalweg veel korter en biedt dus een enorm voordeel tegenover andere gangbare systemen zoals dipswitches of verwisselbare cinchpluggen die toch steeds de neiging hebben het ingangssignaal te verstoren, hoe miniem ook.

De VPS maakt gebruik van 2 selecteerbare gainformules: een eerste, met buizen, voor een uitgangssignaal van ongeveer 300mV en een tweede, met een discreet circuit op basis van transistoren, dat het signaal naar 1V brengt. Er is optioneel een tweede ingang zonder trafo beschikbaar voor MM-elementen die van zichzelf al een veel hoger uitgangsniveau hebben.De zorg die aan het ontwerp en de uitvoering van de Nagra VPS is besteed, is kenmerkend voor dit Zwitsers topmerk. De gebruikte componenten zijn gekozen met behulp van de strengste audiofiele criteria. De ingangstrafo`s en de printplaten zijn gemonteerd op een soepele ophanging om alle mogelijke microfonie-invloeden te vermijden. Achteraan beschikt het apparaat over zowel symmetrische als asymmetrische uitgangen. De afmetingen zijn gelijk aan deze van de PL-P en de PL-L.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »