NIEUWS

Laatste loodjes - publicatie week 52


Redactie HiFi.nl | 31 december 2007

De laatste loodjes van 2007 zijn nu echt aangebroken. Nog een paar dagen en we zitten in 2008. Als je terugkijkt op zo`n bijna afgesloten jaar, dan kom je vaak tot een paar conclusies. Soms hebben die te maken met gemaakte plannen en voornemens. Want dat hoort erbij...goede voornemens maken rond de jaarwisseling.

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat 2007 zo succesvol is geworden als ze zich hadden voorgesteld? Weinigen waarschijnlijk... Toch beginnen we over een paar dagen met frisse moed weer van voor af aan. Twintig kilo eraf, meer sporten, stoppen met roken (en nu dus echt...), vaker op bezoek bij opa en oma, ga zo maar door. Maar als de koude oliebollen op zijn, en Garmisch-Partenkirchen weer is gewonnen door zo`n bloedjonge Finse waaghals, dan gaat het leven langzaamaan weer zijn gewone gangetje. En het vlees is zwak... 

Een andere conclusie die men kan trekken bij het "persoonlijk jaaroverzicht" is dat men weer te weinig tijd heeft besteed aan de goede dingen des levens. Want we zijn een nijver volkje, en hard werken, daar is nog nooit iemand aan doodgegaan... Toch houden wij ons bij HiFi.nl juist bezig met zaken die eigenlijk bij de vrolijke kant van het leven horen. Die het bestaan veraangenamen, als het ware... Want zeg nou zelf; het is toch eigenlijk geweldig om na gedane arbeid eens goed te rusten onder het genot van een stuk goede muziek of een (ont)spannende film. Onze tip voor hét goede voornemen van 2008 is dan ook kort en duidelijk: meer genieten! Voor de broodnodige informatievoorziening kunt u in ieder geval ook in het komende jaar op ons rekenen.

Deze week publiceren we weer twee interessante hardware-recensies. Kilian Bakker luisterde naar twee nieuwe hoofdtelefoons van Sennheiser, en Patrick van den Bergh ging aan de slag met een bijzondere set luidsprekers van Sunfire. Daarnaast hebben we weer een vijftal nieuwe software-recensies, een set van een lezer (hoewel...ach, kijk zelf maar), en een handige en nuttige weektip.

En ben in de nieuwjaarsnacht alsjeblieft voorzichtig met vuurwerk. Want behalve vingers kun je ook zomaar je gehoor verliezen. En dat zou natuurlijk niet best zijn... Rest mij nog slechts om u namens het voltallige HiFi.nl team een succesvol, voorspoedig en gezond 2008 toe te wensen.

Veel leesplezier!

Max Delissen
Redacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Sunfire CRM 2 luidsprekers  
Grote verassingen zijn vaak klein verpakt. Nu is klein een nogal ruim begrip maar iedereen die een wat meer volwassen luidspreker gewend is, zal de Sunfire CRM-2 uit de XT-serie zeker onder de noemer “kleine luidspreker” scharen.

Sennheiser HD 555 en HD 595  
De laatste jaren is de vraag naar hoogwaardige hoofdtelefoons toegenomen en Sennheiser blijft daar goed op inspelen. HiFi.nl nam daarom twee modellen uit hun 500 serie onder de loep.Tip

Voorwassen LP`s  
Het mag bekend zijn dat het wassen van ons gekoesterd vinyl auditieve voordelen met zich meebrengt. Dat geldt overigens niet alleen voor gebruikt vinyl maar ook voor fabrieksnieuwe persingen, die nog van persolie -en vaak een flinke statische lading- moeten worden ontdaan.


Muziek- en filmrecensies

Santana - Ultimate Santana (CD)  
Tja, wat moet een verwende recensent nog toevoegen aan het levenswerk van een der grootste nog levende gitaariconen? Zeer weinig tot niet veel, hoor ik u denken. Dat wilde ik dan ook maar niet doen.

Trio Mediaeval - Folk Songs (CD)
Na drie albums waarop met oude religieuze muziek gecombineerd werd met hedendaagse composities, duikt het vocale Trio Mediaeval in haar eigen Scandinavische roots. Bij optredens werd er altijd wel een Noorse volksmelodie gezongen, maar nu dus een album gewijd aan de folkloristische traditie van dit prachtige land.

U2 - The Joshua Tree: Deluxe Edition (CD)
Een verjaardag van een klassiek album wordt steeds vaker gevierd met een mooie heruitgave. Bij gelegenheid van 20 jaar Joshua Tree, de studie van U2 naar het begrip Amerika die de band definitief haar megastatus bracht, gebeurt dat met maar liefst vier edities. Het album, geremasterd op CD dan wel dubbelelpee, aangevuld met een CD met bonus-materiaal, en als summum de veruit te prefereren Deluxe Edition: een mooie doos met boek, fotokaarten, de twee CD’s en een DVD toe.

Eva Taylor - Live at the Pawnshop (SACD)
Veel minder bekend dan ‘Jazz At The Pawnshop’, maar eveneens opgenomen in deze jazz/ blues club in het Zweedse Stockholm, is de hybride sacd (stereo/multichannel) ‘The Legendary Eva Taylor, Live at the Pawnshop’.

Pink Narcissus (DVD-film)
Een cultfilm uit 1971, gemaakt door een lang anoniem gebleven filmmaker, die van 1963 tot 1970 in zijn woonkamer op 8mm film de fantasieën van een knappe, narcistisch aangelegde jongen vastlegde. Het ontbreken van een verhaal en tekst (er wordt niet gesproken) maakt de film tot een puur visuele trip waarin een geheel eigen, homoseksueel geladen esthetiek uitgewerkt wordt.

EDITORS' CHOICE