NIEUWS

Devolo D-Lan Audio Extender

Redactie HiFi.nl | 25 december 2007

(Ingezonden mededeling)

Devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aken, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug-technologie, breidt haar dLAN-gamma verder uit met een nieuw entertainmentproduct. Dankzij de dLAN Audio extender kunnen PC`s, hifisystemen of actieve luidsprekers eenvoudig en snel via het bestaande stroomnet in huis met elkaar verbonden worden. 

Het installeren van bijkomende kabels wordt bij dit plug&play audionetwerk volledig overbodig. MP3-, WMA-, WAV- of AAC-bestanden op de PC kunnen voortaan in iedere kamer in huis op de hifi-installatie of via actieve luidsprekers beluisterd worden in CD-kwaliteit en stereo.


Muziek overal – het audionetwerk in huis
 
Wou men tot voor kort in elke kamer in huis muziek beluisteren, dan moesten kabels door de woning getrokken worden, soms zelfs over meerdere verdiepingen. Dankzij de nieuwe dLAN Audio extender wordt dit overbodig: de nieuwe entertainmentoplossing van devolo gebruikt de bestaande stroomleidingen in huis voor muziekoverdracht. Zo wordt het mogelijk om alle MP3 songs die op de harde schijf van de thuiscomputer staan, overal in huis te verdelen. De PC wordt via een netwerkkabel met een gewone dLAN-adapter verbonden, die in het dichtstbijzijnde stopcontact gestoken wordt. De muziek wordt in een andere kamer afgespeeld op een hifisysteem of actieve luidsprekers. In deze kamer wordt een dLAN Audio extender via een cinchkabel met de hifi-installatie of via een mini-jack kabel met de actieve luidsprekers verbonden en in het stopcontact gestopt. Voor dit eenvoudige audionetwerk heeft men slechts een dLAN Audio starter kit nodig: deze starter kit bevat een dLAN Audio extender en een dLAN duo-adapter.

 
dLAN-technologie – comfortabel en eenvoudig

De nieuwe dLAN Audio extender van devolo breidt de toepassingsmogelijkheden van het dLAN-netwerk verder uit met audiocomponenten. Muziekliefhebbers kunnen zo bijvoorbeeld probleemloos luisterboeken in bad beluisteren, hoorspelen in de kinderkamers of muziek in de slaapkamer – geen enkele kamer in huis is onbereikbaar. Het privé audio-archief kan dankzij de dLAN Audio extender overal waar luidsprekers staan beluisterd worden. Dit geldt zowel voor MP3`s als voor WMA-, WAV- of AAC-bestanden. Het verdelen van de audiobestanden van de thuiscomputer over het hele huis wordt op die manier heel eenvoudig en comfortabel. De eenvoudige plug&play installatie van de nieuwe dLAN Audio extender is in een handomdraai geklaard: gewoon de adapter in het stopcontact steken, de CD inleggen en men kan al aan de slag. De stroomleidingen in huis fungeren nu als luidsprekerkabel. Heiko Harbers, CEO van devolo AG: "Onze producten lossen het probleem van het audionetwerk in huis op en bovendien zijn de adapters heel eenvoudig te installeren."

 
Nu verkrijgbaar in de handel

De dLAN Audio extender Starter Kit is vanaf nu verkrijgbaar in de handel voor een richtprijs van 149,90 euro, de dLAN Audio extender heeft een richtprijs van 99,90 euro.


EDITORS' CHOICE