NIEUWS

ICT`ers willen HDTV voor kerst

Redactie HiFi.nl | 08 december 2007

Computertechneuten willen het liefst een HDTV voor kerst. Dit blijkt uit een enquête gehouden onder 1012 leden van de CompTia. Opmerkelijk was dat de gewilde televisietoestellen het wonnen van de nieuwste generatie gameconsoles.
Het Amerikaanse CompTia, afkorting voor de Computing Technology Industry Association  heeft via een poll op hun website gevraagd aan hun bezoekers wat zij graag onder de kerstboom willen vinden.

In 2006 gingen de computertechneuten nog wel massaal voor de nieuwste generatie gameconsoles. Toen was de Playstation 3 van Sony het populairst op de voet gevolgd door de winnaar van dit jaar. Voor Sony is er nog meer goed nieuws want in de lijst staat haar Blu- Ray speler één plaats hoger dan de grote concurrent HD-DVD. De Nintendo Wii die dit jaar op de derde plaats staat kwam nog niet in de lijst voor omdat er in november 2006 nog weinig over de console bekend was. De Xbox360 die vorig jaar nog op de derde plaats staat moet nu zijn meerdere erkennen in de console van Nintendo.  
 
CompTia denkt dat de HDTV niet alleen populair is bij de computertechneuten maar dat ook bij de normale consument het product hoog op het verlanglijstje staat. De organisatie waarschuwt consumenten om zich vooraf goed te laten informeren vanwege het enorme aanbod van deze producten.
Het verlanglijstje van 2007

 1. HDTV
 2. PS3
 3. Wii
 4. Xbox360
 5. PC
 6. Digitale camcorder
 7. Digitale camera
 8. Mobiele telefoon
 9. Blu-Ray dvd-speler
 10. HD-DVD-speler

Het verlanglijstje van 2006

 1. PS3
 2. HDTV
 3. Xbox360
 4. Digitale camera
 5. Smartphone/pda
 6. Mp3-speler

EDITORS' CHOICE