NIEUWSPioneer

Nieuwe autoradio`s Pioneer


Redactie HiFi.nl | 30 november 2007 | Pioneer

(Ingezonden mededeling)

Pioneer start het nieuwe jaar met een uitgebreid gamma nieuwe instapmodellen. De nadruk ligt op de openheid van de toestellen en geluidskwaliteit. Zo zijn er tal van mogelijkheden om andere geluidsdragers aan te sluiten via een AUX-in, een USB-ingang, een iPod®-ingang of de Pioneer-IP bus. Dit geeft de gebruiker de zekerheid dat zijn toestel klaar is voor de toekomst.

Bovendien zijn de toestellen met USB-ingang uitgerust met ASR (Advanced Sound Retriever) en een krachtige 24-bit Delta-Sigma DAC. Deze audiomodule verbetert de  kwaliteit van MP3 files, door de verloren harmonische klanken te herstellen en de frequentie response en geluidsdruk aan te passen. Hierdoor klinken MP3’s net als de originele CD-opname.
8 verschillende CD-tuners, in een prijsklasse van 99€ tot 349€ zorgen ervoor dat elke consument zijn gading vindt in dit complete gamma. Alle toestellen zijn naar goede gewoonte uitgerust met een kwaliteitsvolle Mosfet 50 versterker, een telefoon mute om een car-kit aan te sluiten, een wired-remote input om de originele bediening op het stuur van de auto te recupereren en een AUX-in om een portable muziekdrager makkelijk te verbinden.
 
De DEH-4000UB heeft een USB (v2.0) ingang die netjes afgedekt kan worden wanneer hij niet gebruikt wordt. Bovendien komen de audioliefhebbers aan hun trekken met de 3-bands parametrische equalizer en een high/low-pass filter. De AUX-ingang verhuist naar de achterzijde. De ASR en 24-bit Delta-Sigma DAC zorgen ervoor dat de muzieknummers van de USB-stick als de originele CD klinken. Een Direct Sub drive laat dan weer toe een subwoofer rechtstreeks op de Pioneer DEH-4000UB aan te sluiten.
 
De DEH-5000UB gaat nog een stapje verder, door op hetzelfde toestel RGB kleuren aan te bieden.  Hierdoor kunnen de toetsen en de display onafhankelijk in 10 verschillende kleuren ingesteld worden.  De integratie met de verlichting van het dashboard is daarmee compleet.

Vanaf de DEH-50UB, die speciaal voor jongeren “gedesigned” werd, kan via de USB-aansluiting ook een iPod® beluisterd en bestuurd worden.  Bovendien wordt de batterij van de iPod® opgeladen. Om esthetische redenen, en om het gebruiksgemak te verhogen,  verhuisden zowel de AUX-in als USB ingang naar de achterzijde van het toestel.
  
De 2 topmodellen DEH-P6000UB en DEH-P7000UB kregen een heel slick uiterlijk, een IP-bus en een uitgebreide OEL display. Beide kregen een kantelfront (gemotoriseerde op de DEH-P7000UB) en een afstandsbediening. Met zijn 7-bands Parametrische Equaliser en zijn 3 versterkeruitgangen wil deze laatste de audioliefhebbers verleiden.


Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen

DEH-1000E 99 euro
DEH-2000MP  109 euro
DEH-3000MP  139 euro 
DEH-4000UB  149 euro 
DEH-5000UB  199 euro 
DEH-50UB 229 euro 
DEH-P6000UB 249 euro 
DEH-P7000UB  349 euro 


EDITORS' CHOICE