NIEUWSMetz

Metz Clarus 32 ML


Redactie HiFi.nl | 22 november 2007 | Metz

(ingezonden mededeling)

Met de introductie van de nieuwe Clarus LCD televisie zet Metz wederom een nieuwe maatstaf in design en techniek. De fraai vormgegeven LCD televisie met, zwarte of zilverkleurige, aluminium afwerking is zowel in- als uitgeschakeld een lust voor het oog.

Metz unieke eigenschappen als een scherp maar toch natuurlijk beeld en volop aansluitmogelijkheden zijn ook in de Clarus terug te vinden. De Mecavision beeldprocessing techniek, een vinding van Metz, zorgt ervoor dat het signaal direct digitaal wordt gemaakt en controleert op scherpte, contrast en kleur. Verder is naast de goede beeldweergave prestaties is ook het geluid van de hoogste klasse. Hiervoor zorgen vier ingebouwde luidsprekers gecombineerd met de SRS Wow technologie. Liefhebbers van een nog beter geluid kunnen de Metz Clarus eenvoudig op een thuis bioscoop installatie aansluiten middels de (optisch) digitale audio uitgang.

Ondanks de uitgebreide beeld en geluidsvoorzieningen is de Metz Clarus toch eenvoudige in gebruik. Want net als alle overige Metz LCD televisies beschikt ook de Clarus over het bekroonde Tri-Star bedieningsmenu. Deze gebruiksvriendelijke optie stelt u in staat om het bedieningsmenu aan te passen aan uw wensen en eisen op het gebied van gebruikerscomfort in drie stappen: van een eenvoudige bediening tot aan het meest uitgebreide menu.

De Metz Clarus 32 ML LCD televisie is HD Ready, bevat een 1366x768 LCD paneel met een helderheid van 500 cd/m2 en een contrast waarde van 1000:1. De Mecavision technologie zorgt voor een volledig digitale signaalverwerking waardoor detaillering en natuurlijke kleurweergave gegarandeerd zijn. Uiteraard is Clarus geschikt voor teletekst weergave, met een geheugen voor maar liefst 1000 pagina’s zodat de gewenste pagina in een oogwenk wordt weergegeven. De bediening van de Metz Clarus is naast eenvoudig ook nog eens fraai vormgegeven middels een duidelijk on screen display.

Uiteraard zijn aan alle belangrijke aansluitmogelijkheden gedacht, de Clarus is uitgerust met een HDMI aansluiting, een DVI aansluiting, twee SCART aansluitingen en een Component video aansluiting. Naast de eerder genoemde optische audio uitgang beschikt de Clarus ook over een center luidsprekerkanaal ingang. Hiermee wordt ook aan de kritische thuisbioscoop liefhebber gedacht.

Tot besluit is het belangrijk om te weten dat Metz televisies uitsluitend via de vakhandel te verkrijgen zijn. Want alleen deze vakhandel is in staat om het hoogste niveau van service te bieden welke de kwaliteiten van Metz tv rechtvaardigen. Van aankoop tot garantie: alleen de Metz vakhandelaar geeft de best mogelijke service.


Prijs en beschikbaarheid:
De Metz Clarus LCD televisie (1.599 euro) is exclusief verkrijgbaar bij geautoriseerde Metz dealers. Meer informatie kunt u vinden op www.lookenlisten.nl of neem contact op met het Look en Listen info- en democentrum in Geldermalsen, telefoon 0345-588082.

EDITORS' CHOICE