NIEUWSNAD

Nieuwe NAD CD-speler


Redactie HiFi.nl | 11 november 2007 | NAD

(Ingezonden mededeling)

NAD heeft een traditie hoog te houden als het gaat om CD-spelers. De nieuwe NAD C515BEE heeft alles in zich om deze traditie verder voort te zetten.

Hoewel alle DVD-spelers ook CD’s afspelen is  dit voor optimale weergave niet altijd de beste keus. Daar komt bij dat veel DVD-spelers lastig en traag te bedienen zijn als het gaat om het afspelen van een CD. In zulke gevallen is de snelle en  uitstekend presterende NAD C515BEE een uitkomst, maar ook voor diegene die een perfecte én betaalbare CD speler zoekt bij de stereo installatie.

Zoals altijd bij NAD, is voor de C515BEE geluidskwaliteit het uitgangspunt. Gescheiden voedingscircuits voor het analoge en digitale gedeelte, een 24bit/192kHz digitaal/analoog omzetter, speciaal voor audio toepassingen gekozen opamps, korte signaalwegen en geselecteerde condensatoren waarborgen een uitmuntende kwaliteit waarbij geen enkel detail of nuance in de muziek verloren gaat.

Behalve gewone CD’s speelt de NAD C515BEE ook MP3 en WMA bestanden af van CD-Roms. Met aparte file- en foldertoetsen op de afstandsbediening is het eenvoudig om het gewenste MP3 of WMA bestand af te spelen. Het heldere en goed afleesbare VFD display laat bij het afspelen ook de metadata zoals artiest zien (voor zover aanwezig in het bestand). Hoewel de C515BEE beschikt over een uitstekende digitaal/analoog omzetter zijn zowel een coaxiale als optische digitale uitgang aanwezig, ideaal voor het aansluiten op een AV receiver, bijvoorbeeld.

De NAD C515BEE verdient een kwaliteits installatie – zo is de NAD C315BEE versterker dé ideale partner. Samen vormen ze een duo dat de basis is voor een serieus muzieksysteem tegen een
aantrekkelijke prijs.

De NAD C515BEE is vanaf eind november verkrijgbaar bij de officiële NAD dealer, in zowel Graphite als Titanium uitvoering.


Adviesprijs

NAD C515BEE: 329 euro

MERK

EDITORS' CHOICE