NIEUWSBenQ

Nieuwe BenQ projectoren


Redactie HiFi.nl | 09 november 2007 | BenQ

(ingezonden mededeling)

BenQ presenteerde 8 november op een sjieke locatie in Essen haar nieuwe projectoren sterrenteam. Daarbij zullen nieuwe projectoren op het gebied van zowel zakelijke als home cinema projectie de revue passeren.

BenQ wil zich de komende tijd vooral sterker gaan focussen op het Home Cinema segment. Was BenQ vroeger vooral bekend als een producent van betaalbare data projectoren, tegenwoordig is de BenQ line-up uitgebreid tot en met high end full HD Home Cinema installaties. Ook zorgt BenQ al jaren met eigen technologische ontwikkelingen voor levensechte beelden en briljante kleuren. “Het is dan ook ons streven het komende jaar een top positie in Europa te bereiken” vertelt Lanny Swagers, de kersverse Sales Manager bij BenQ Benelux. “Het komende jaar zal BenQ tot de top drie fabrikanten in Europa behoren, we denken dat ons dit gaat lukken aangezien we de kennis en ambitie hiervoor in huis hebben”.

Natuurlijk hebben de ingenieurs in Taiwan ook wat betreft projectoren voor de zakelijke markt niet stil gezeten. BenQ presenteert drie series van volledige breedbeeldprojectors voor de zakelijke markt. De modellen SP830 en SP831 zijn voorzien van een lichtopbrengst van 3500 en 4000 ANSI lumen. Daarnaast kunnen ze een 1280 x 768 WXGA split-screen projectie produceren. Dit maakt deze projectoren uitermate geschikt voor zakelijke applicaties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tegelijkertijd bewegende beelden en een PowerPoint presentatie te projecteren via één apparaat; best handig!

De MP730 zorgt dankzij de Brilliant Color II technologie en 1280 x 800 WXGA voor uitzonderlijke kleurverzadiging en garandeert zo levensechte beelden.
Op het gebied van home cinema komt BenQ met een aantal topproducten. BenQ heeft met haar eerste stappen in deze markt al veel lof gezaaid en zal haar positie in deze markt de komende tijd sterk gaan verstevigen.

Het Home Cinema assortiment wordt uitgebreid met de W5000 en de W20000. De projectoren zijn voorzien van nieuwe, exclusieve video technologieën, ontworpen voor het leveren van een superieure home cinema ervaring. Visuele diepte en scherpere beelddetails worden benadrukt door een 1080p resolutie (1920 x 1080 / 16:9) wat dus full HD zonder concessies betekent. Verder bereiken de projectoren diep zwarte tinten en een contrast ratio van maarliefst 10000:1 en 20000:1. De W20000 biedt als klap op de vuurpijl professionele HDMI 1.3 AV connectiviteit.

EDITORS' CHOICE