NIEUWS

Number 4 Audio: nieuwe importeur

Redactie HiFi.nl | 18 oktober 2007

(ingezonden mededeling)

Een nieuwe importeur, Number 4 Audio in Rotterdam, heeft de distributie verworven van een aantal bijzonder gerenommeerde merken uit de audio wereld. Het pakket omvat onder meer Michell platenspelers, Stax hoofdtelefoons en Funk Firm (Pink Triangle) platenspelers. Nieuwe merken zijn Music Hall en Oh by Tutondo.

 

 

 

 

 

Michell engineering is één van de oudste Engelse fabrikanten van platenspelers en produceert hiervan een reeks in het topsegment, waarvan de Gyro de beroemdste is. Michell heeft zelfs meegewerkt aan het tot stand komen van de technische hoogstandjes in de film 2001, a space odyssey.


Michell engineering

Stax is een heel oude bekende. Maken elektrostatische “earspeakers” van onberispelijk niveau, waardoor deze hoofdtelefoons het kunnen opnemen tegen vrijwel ieder luidsprekersysteem. STAX wordt dan ook toegepast op plaatsen, waar grote luidsprekers onmogelijk of ongewenst zijn. De Stax systemen hebben hun eigen (buizen) hoofdtelefoon versterking en worden aangestuurd op lijnniveau.


Stax

Funk komt uit het huis van het Engelse genie Arthur Khoubesserian, Die maakte vroeger al de befaamde Pink Triangel draaitafels. Arthur maakt ook  de Achromat en Achroplat. Deze matten claimen een substantiële kwaliteitsverbetering in de geluidsweergave en dat voor heel weinig geld.


Funk

Music Hall en Oh by Tutondo zijn de nieuwe geheime vondsten van Number4audio. Bij Music Hall volstaat de importeur voorlopig met de mededeling, dat zij  niet mogen beweren dat het beter is dan de concurrentie, maar dat bijna alle Amerikaanse high end dealers, dit merk in hun exclusieve en kostbare assortiment voeren. En voor deze prijs?


Music Hall

En Oh luidsprekers... Oh?... Ja, Oh! Deze fabrikant, met de naam Tutondo, is gevestigd in Venetie. Tutondo maakt audio systemen voor congreszalen en concertgebouwen. Een speciale divisie ontwierp een systeem voor de huiskamer. Dat heet Oh! Oh by Tutondo dus. Tutondo is ook al ontdekt door de hoofdredacteur van HVT, Theo Wubbolts. Het bedrijfsbezoek kunt u lezen op in het internetmagazine AVdomotica. Oh is een systeem van bolvormige satellieten met een subwoofer. Bekroond op de design beurzen van  Milaan en Dusseldorf en leverbaar in een groot scala van kleuren. In dit najaar komen zij met een prachtige staande lamp, waarin een subwoofer is ondergebracht.


Oh! by Tutondo

Meer informatie

Number4audio
Rotterdam
Telefoon: 0031(0)10- 4 28 10 405
www.number4audio.nl
info@number4audio.nl


EDITORS' CHOICE