NIEUWS

MTV start Europees HDTV kanaal

Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2007

MTV Networks International is van plan om het eerste HD kanaal van dat bedrijf voor de Europese markt te starten. Het nog naamloze netwerk zal worden uitgevoerd door MTVNI’s Emerging Markets Group en wordt uitgezonden in het Engels via MTV`s verdeelpunt in Warschau.

Het internationale HD kanaal zal vooral gevestigde MTV series gaan uitzenden die nu al in HD-formaat worden opgenomen, waaronder MTV Unplugged, VH1 Storytellers, CMT’s Crossroads en uitzendingen van toonaangevende events zoals de MTV Europe Music Awards.

Bob Bakish, de voorzitter van MTVNI, zegt dat MTV voortdurend op zoek is naar nieuwe en innovatieve manieren om haar programmering aan haar publiek te leveren, en het starten van HD uitendingen was gewoon de volgende, natuurlijke stap. “We kijken uit naar de samenwerking met onze satelliet- en kabeldistributeurs in heel Europa, en uiteindelijk zelfs de hele wereld, om een uitdagend produkt te leveren, waarmee we de snel groeiende consumentenmarkt voor HD schermen van voeding kunnen voorzien. Omdat er een groeiend aantal aanbieders is die de komende maanden HD diensten gaan aanbieden zijn wij er van overtuigd dat ons kanaal hun aanbod aan de klanten alleen maar interessanter maakt.”

Een speciaal blok voor Nickelodeon – ook van MTV Networks, zendt onder andere de cartoons SpongeBob SquarePants, Avatar en Ren & Stimpy uit, en een aantal live-action series, waaronder Drake & Josh.

Het verdeelpunt in Warschau is ook verantwoordelijk voor de andere pan-Europese diensten van MTVNI; MTV European, VH1 European en VH1 Classic European. Het verdeelt verde vier diensten in de Poolse taal en later deze maand wordt MTV Oekraine geïntroduceerd.


EDITORS' CHOICE