NIEUWS

VAD 07: The Ark bij High Fidelity Discs

Redactie HiFi.nl | 10 oktober 2007

Op Zondag 21 oktober zal op de stand van High Fidelity Discs, in de Meierij Foyer van de VAD show, John van der Veer aanwezig zijn om zijn plaat "Gitaar aan Zee" te signeren. John van der Veer en zijn band Gitaar aan Zee zijn onlangs getekend door het audiofiele label NAIM Records. Om de CD internationaal te kunnen verkopen is de bandnaam omgedoopt in `The Ark`.

John zal daarnaast ook regelmatig de gitaar ter hand nemen om de aanwezige bezoekers van de High Fielity Discs stand te tracteren op gitaarspel van topniveau.

Gitaar aan Zee bestaat uit vijf meestergitaristen die verenigd in een akoestisch collectief composoties en arangementen uitvoeren van John vd Veer (o.a. Total touch, Ilse de Lange en Xander de Buisonje). De CD klinkt werkelijk fantastisch en zal door meerdere exposanten gebruikt gaan worden als demonstratiemateriaal tijdens de VAD show.

Revolver:....De muziek bevat klassieke elementen, pop, een scheutje Latijns-Amerikaans temperament en vurige Spaanse klanken. Het is uitermate filmisch wat Van der Veer heeft geschreven - zijn muziek is expressief, rustgevend, opwindend, ontroerend en opwekkend tegelijk......Een ritmesectie ontbreekt, het gaat hier zuiver om het exploreren van de geluidsmatige mogelijkheden van de akoestische gitaar. En die blijken verbluffend te zijn, getuige schitterende breiwerkjes als 911, Molyvos en On Track.....Schenk een prettig glaasje in, sluit de ogen en laat je gewillig op de golvende klanken meevoeren naar verre oorden.

Klik hier om een sample van mambo Jumbo te beluisteren (mp3)

Klik hier om een sample van Albatross te beluisteren (mp3)

Klik hier om de CD te bestellen bij High Fidelity Discs

John van der Veer
John van der Veer is een bekende verschijning op het podium. Als componist heeft hij talloze producties op zijn naam staan. En ook als gitarist is zijn naam verbonden aan veel spraakmakende projecten. Zo heeft hij deel uitgemaakt van de Seven Slowhands, een groep van gitaristen die furore maakte met een bonte mengeling van stijlen. De groep heeft veel aandacht geoogst in de media en een unieke concerttour voltooid, die begon op de vaderlandse podia en zich via Rusland, Siberië en Mongolië uitstrekte tot de oostkust van China.

Pablo Minoli
Linkshandig wonder uit Uruguay. Heeft furore gemaakt met de Latin/Metal band Laberinto. Speelt bij Brainpower en Hind. Maakt zich binnen het collectief schuldig aan een onweerstaanbare Latin ‘feel’ in de onnavolgbare timing van zijn funky slagpartijen, virtuoze solo’s en stuwende baslijnen.

Arnold van Dongen
“Most Wanted” gitarist van Nederland. Ster bij Lois Lane, Total Touch, Leonie Jansen, Mathilde Santing, Ilse de Lange, het Metropole Orkest en de projecten van Tjeerd en Trijntje Oosterhuis. Dankt zijn reputatie aan een feilloze expressie, die met name in zijn melodielijnen tot uiting komt.

Jaap Kwakman
Volendammer virtuoos. Type jonge hond. Koppelt nooterupties aan een scala gitaarstijlen waarin virtuositeit voorop staat, zonder zijn smaak te verliezen. Speelt bij de jonge Nederlandse garde als Mirjam -de helft van het duo Twarres- en Sita. Doet momenteel de theatertournee van Leonie Jansen.

Marcel Fisser
De ingetogen gitarist van de groep. Krachtig en expressief, zoekt zijn toevlucht nooit tot een overdaad aan noten. Veelgevraagd musicus die zijn sporen heeft verdiend bij Ruth Jacott, Mathilde Santing en Xander de Buisonjé.


EDITORS' CHOICE