Advance Acoustic Music centers

Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2007 | Advance Paris

(ingezonden mededeling)

De iPod is een serieuze en blijvende muziekbron geworden. Het gemak, de flexibiliteit en de opslagcapaciteit hebben ervoor gezorgd dat miljoenen mensen zich er één hebben aangeschaft. De ontwerpers van Advance Acoustic topklasse audio apparatuur hebben zich ingespannen om de moderne muziekluisteraar geheel tevreden te stellen: de Music Centers EZY-7 en EZY-8  zijn geïntroduceerd.

Achtergrond van beide toestellen is dat de gebruiker eenvoudig, zonder ingewikkeld installeren, alle belangrijke muziekbronnen onder handbereik heeft, met de best mogelijke geluidskwaliteit èn tegen een zeer betaalbare prijs.

De EZY-7 is een stereo tuner-versterker met een uitgangsvermogen van 50 Watt per kanaal aan 4 Ohm. De tuner beschikt over een RDS-functie en 30 voorkeurzenders. De voorversterker bezit separate lijn uitgangen zodat er een aparte eindversterker kan worden aangesloten. Hiermee is het vermogen naar believen uitbreidbaar of kan de gebruiker kiezen voor een bi-amping systeem, waarbij de laag- en middenhoogsectie hun eigen eindversterking hebben.

Naast deze mogelijkheden bezit de EZY-7 een docking station voor de iPod. Alle functies daarvan zijn via de meegeleverde draadloze afstandsbediening bedienbaar. De audiosignalen worden door hoogwaardige converters verwerkt.

De EZY-8 heeft als extra’s een cd loopwerk, een USB-ingang, een slot voor SD / MMC / MS kaartjes en een 2x 80 Watt aan 8 Ohm versterker. Een leerbare afstandsbediening wordt bijgeleverd. Hiermee komt de veeleisende muziekliefhebber absoluut niets tekort.

Zowel de EZY-7 als de EZY-8 zijn gebouwd uit stevig plaatstaal en massieve aluminium delen. Ze beschikken over ruim gedimensioneerde voedingen die voor een royaal muziekvermogen zorgdragen.

De kwaliteit van de gebruikte componenten is zeer goed. Alle circuits zijn het resultaat van diepgaande studie en compromisloze bouwkwaliteit.


Prijzen:

EZY-7:  599 euro
EZY-8:  999 euro

MERK

EDITORS' CHOICE