NIEUWS

Hi-Cast 3 online op HiFi.nl

Marc Brekelmans | 05 oktober 2007

In de september editie van de HiFi.nl podcast besteden we aandacht aan het laatste nieuws, spreken o.a met Henk Geurtsen van importeur Servi-Q, Marcel Boersma van Studio Noot en Rob Hullekes van de firma Dimex.

Om de volledige Hi-cast te beluisteren - dat kan overigens gewoon via uw PC -  gaat u naar deze link op de Audiocast pagina van HiFi.nl. In de tekst vindt u nog een aantal linkjes waarmee u rechtstreeks naar het betreffende gedeelte van de Hi-cast kunt gaan. We wensen u veel luisterplezier.

Intro + nieuws
In het nieuws aandacht voor de Apple iPod Hifi. Apple heeft namelijk aangekondigd te stoppen met de productie van de iPod Hifi wegens gebrek aan belangstelling.

NAD introduceert de T765 AV-receiver, de eerste in een compleet nieuwe serie surround receivers van NAD. De T765 maakt gebruik van het Audessey systeem.

De overname van het Harman concern door twee investeringsmaatschappijen gaat mogelijk niet door. Door het dalen van de waarde van de Harman aandelen is de financiering van de overname in gevaar gekomen en willen de twee investeringsmaatschappijen eigenlijk onder de overeenkomst uit komen.

Linn introduceert de Klimax DS, deze speler speelt geen schijven af maar is een solid state apparaat. De Klimax DS haalt muziek van schijven en streams die buiten zichzelf liggen. Waarschijnlijk is de Klimax DS tijdens de VAD show in Veldhoven voor het eerst in de Benelux te bewonderen.
 

Terugblik IFA Berlijn
Guido de Kanter vraagt HiFi.nl hoofdredacteur Marc Brekelmans naar zijn ervaringen tijdens de IFA in Berlijn. Opvallend, volgens Marc, was de overweldigende aanwezigheid van beeldschermen en navigatiesystemen, waardoor geluidsapparatuur tijdens deze editie duidelijk op het tweede plan stond. 

Interview met Rob Hullekes van Dimex over Cambridge Audio
In het gesprek met Rob Hullekes van de firma Dimex komen de producten van Cambridge Audio aan bod. Cambridge Audio heeft met de 840A de EISA Award gewonnen. De 840A is een bijzonder klasse-D ontwerp en is door Cambridge klasse-XD gedoopt . Verder introduceert Cambridge Audio weer de nodige nieuwe apparaten. Uiteraard komen die ook in het interview aan bod.

Opening Studio Noot in Amsterdam
In Amsterdam is een nieuwe Hifiwinkel van start gegaan: Studio Noot. Guido interviewt eigenaar Marcel Boersma over deze bijzondere nieuwe winkel. Marcel is ook eigenaar van het bedrijf Clio Acoustic waar hij sinds 1999 luidsprekers maakt. Om het een en ander te kunnen combineren is achter de winkel een atelier gevestigd waar de Clio Acoustic luidsprekers ontworpen worden.

Interview met Henk Geurtsen van Servi-Q over T+A en Advance Acoustic
T+A introduceert een compleet nieuwe serie: de E-serie. Deze serie is bedoeld om een goedkopere entree te kunnen maken in het assortiment van T+A. Met de nieuwe serie introduceert ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwe media, zoals bijvoorbeeld MP3, internetradio en streaming audio. De nieuwe Music Player heeft zelfs een Wireless LAN aansluiting. Ook voor Domotica is de nieuwe E-serie reeds voorbereid.

Nieuw in het assortiment van Servi-Q is het Franse merk Advance Acoustic. Advance Acoustic is nog een jong merk en kenmerkt zich door hun eigenwijze instelling. Productie vindt in China plaats om een goede prijs/kwaliteit verhouding te kunnen garanderen.


EDITORS' CHOICE