Crystal Cable primeur

Marc Brekelmans | 02 oktober 2007 | Crystal Cable

Gisteravond konden we tijdens de dealershow van importeur More Music een kleine primeur optekenen: Crystal Cable komt met een nieuwe kabellijn.

Deze nieuwe lijn zal gepositioneerd worden boven de huidige Ultra lijn, welke op dit moment het summum is wat Crystal Cable te bieden heeft op het gebied van interconnects en luidsprekerkabel.

De nieuwe lijn, waarvan de naam nog niet bekend is, zal gebruik gaan maken van het, door het zusterbedrijf Siltech, ontwikkelde G7 geleidermateriaal. Ook heeft de nieuwe toplijn van Crystal Cable een zogenoemde `Multilayer` afscherming, waarin in ieder geval de materialen Kapton en PEEK in gebruikt worden. De verwachting is dat de nieuwe kabel eenzelfde diameter zal krijgen als de huidige Ultra lijn.


Het is op de foto wat lastig te lezen, maar onder het Crystal Cable logo staat: "By WBT Germany"

Bijzonder aan de nieuwe kabels zijn de connectoren: Crystal Cable is namelijk de eerste (enige?) kabelfabrikant ter wereld die WBT (in dit geval de Nextgen versie) connectoren met eigen merknaam mag gebruiken. Een feit dat Crystal Cable terecht met enige trots aan ons presenteerde. 


EDITORS' CHOICE