NIEUWSTriangle

Triangle op Brussels Hifi show

Redactie HiFi.nl | 26 september 2007 | Triangle

(ingezonden mededeling)

Kom muziek genieten bij Triangle en HEA op de show in Brussel (in het Sheraton Hotel, Rogierplein 3, verdieping 30) op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober.

Geheel nieuw zijn de Genèse serie luidsprekers.

Dit gamma is de opvolger van de Stratos serie. De fraaie gewelfde kast is uitgevoerd in echt hout, donker satijnglans gelakt. De baffle is licht gebogen en gelakt in piano hoogglans. Het gamma omvat twee drieweg vloerstaanders (1299 euro resp. 1799 euro per stuk) en een tweeweg monitor (785 euro per stuk).
In het Genèse gamma heeft Triangle onderstaande belangrijke technieken toegepast om een zeer homogene, goed articulerende muziekweergave te verkrijgen met een perfecte ruimtelijke afbeelding. Veel van deze technologieen zijn direct afgeleid van het Magellan SW2 programma.

  • een kastvorm die door haar welving interne reflecties minimaliseert.
  • een kast met dwarsverstevigingen op alle kritische plaatsen.
  • een geheel vernieuwde tweeter type met een diepere exponentiele hoorn, een tweevoudige pyramidevormige resonantiekamer, een verbeterde faseplug en een 50 mm neodynium magneet.
  • een tweeter montage in een aparte beheuzing bovenop de kast die een ideale ruimtelijke weergave waarborgt.
  • een nieuwe middentoner die direct is afgeleid van de Magellan broer. Zijn conus is natuurlijk van cellulose, behandeld met latex en exponentieel van vorm. De faseplug is van polypropyleen, gedempt met latex en gemonteerd op de poolkern . De conusophanging heeft Triangle volgens goede traditie, met de twee kleine rillen gemaakt.
  • een nieuwe woofer. Veel aandacht heeft Triangle besteed aan het elimineren van iedere resonantie in het lage midden gebied. De conus is een sandwich van glasvezel en papier en sluit zo zeer goed aan op de middentoner. Deze woofer heeft twee zeer krachtige magneten voor een krachtige, snelle en gecontroleerde basweergave.
  • een revolutie is het gepatenteerde systeem TWIN-vent.  Deze dubbele basreflexpijp zorgt voor een perfect symmetrische en gelijke belasting van twee woofers in een kast. Resultaat is veel minder compressie bij hogere geluidsvolumes, minder vervorming en een lagere grensfrequentie. Het inwendig profiel is met de computer tot in de fijnste details zo uitgedokterd dat poortruisen niet waarneembaar is.
  • een onzichtbare magnetische bevestiging van het front zodat uw speaker ook zonder doek haar fraaie uiterlijk behoudt.

Natuurlijk geven ook de vernieuwde Esprit Ex modellen acte de presence, alsmede de wereldreferentie Magellan luidsprekers, en de home video producten Odyssey en Méteor actieve subwoofers en de in-wall/in-ceiling systemen.

Speciaal voor de Nederlandstalige klanten zal Hay-End Audio uit Venlo eveneens aanwezig zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE