NIEUWSNAD

NAD T765 AV receiver

Redactie HiFi.nl | 25 september 2007 | NAD

(ingezonden mededeling)

NAD T765: Nieuwe technologie samen met NAD’s traditie van perfect geluid.

De technische ontwikkelingen volgen zich snel op in de audio/video wereld. NAD’s “Music First” concept laat zich hiermee perfect combineren. Een goed voorbeeld is het geavanceerde “Audyssey” Auto-Setup systeem waarmee de nieuwe NAD T765 AV receiver uitgerust is.

Een druk op de knop en de receiver regelt het hele systeem automatisch in. Nieuwe technologieën staan, in goede NAD traditie, in dienst van klankoptimalisering en groter bedieningsgemak en niet als doel op zich.


Techniek voor Music First

Een grote Holmgren ringkerntransformator, 5 hoogwaardige 2-kanaals D/A converters (in tegenstelling tot een enkele 8-kanaals D/A, zoals gebruikelijk) met 24 bit/192kHz resolutie, Audyssey Auto-Setup systeem zijn een paar aspecten die wezenlijk bijdragen aan de prestaties. NAD’s eigen PowerDrive technologie zorgt voor een optimale combinatie van stroom en spanning waardoor een enorm dynamisch vermogen tot wel 300 watt per kanaal voorhanden is. Ook beeld is niet vergeten: Met drie HDMI 1080p compatibele ingangen, en drie component video ingangen kan elke kwaliteits videobron aangesloten worden zonder verlies. Verder is aan de toekomst gedacht met de modulaire opbouw en de mogelijkheid om de DB-1 adapter aan te sluiten voor perfecte DAB ontvangst.


Traditie voor Music First

NAD heeft een geweldige reputatie opgebouwd op het gebied van klankkwaliteit. Daarbij maakt NAD, in tegenstelling tot vele anderen, geen onderscheid tussen stereo of surround sound. Surround bestaat immers niet alleen uit geluidseffecten en explosies maar, zeker de laatste jaren, begint muziek een
steeds grotere rol te spelen.

De T765 levert niet minder dan 7 x 80 échte watts. Het door NAD opgegeven vermogen onderscheidt zich van vele andere fabrikanten die een onrealistische „wind-in-de-rug, berg-af en plank-gas“ meetmethode hanteren om mooie cijfertjes in de brochure te laten zien. NAD specificeert volgens de eigen “Full Disclosure Power”, methode met betekenis waarbij gemeten wordt met alle versterkers volledig aangestuurd, aan zowel 4 en 8 ohm, van 20Hz tot 20 kHz en binnen de opgegeven vervorming (lager dan 0,05%). De T765 is het bewijs dat zowel een perfecte bioscoop- én muziekervaring mogelijk zijn.


Prijs en beschikbaarheid:
De NAD T765 is vanaf eind september verkrijgbaar bij de geauthoriseerde NAD dealer in zowel Graphite als Titanium en heeft een adviesprijs van 1999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE