NIEUWSAmphion

Amphion introduceert Prio

Redactie HiFi.nl | 16 september 2007 | Amphion

(ingezonden mededeling)

Met trots presenteert importeur Music Matters de vloerstaande luidsprekers uit de nieuwe Prio reeks van Amphion, de Prio 520...samen met de Prio 520 C luidspreker de eerste serie luidsprekers die gebruik maken van Amphion’s nieuwe TAPS (Time Accurate Point Source) concept.


 
Het TAPS concept zorgt volgens Music Matters voor perfecte integratie van de diverse drivers waardoor een echt samenhangende eenpuntsbron benaderd wordt. Een lage instelling van het kantelpunt samen met een preciese plaatsing van de spreekspoelen zorgt er voor dat het systeem zich gedraagt alsof het één grote unit is.

De eerste luidsprekers gebouwd vanuit dit ontwerp zijn de Prio 520 staanders. Een slanke twee-weg luidspreker en een bijbehorende Prio 520 C. Deze laatste is toe te passen als center of als set van surround luidsprekers.

De Prio 520 serie combineert een nieuwe neodymium tweeter met een paar nomex 5,25 inch units met een kantelfrequentie op 1600 Hz. Dit levert een frequentie response op vanaf 40 Hz voor de meeste kamers (50 Hz volgens meting).

Gedurende de R&D fase van de Prio 520 reeks lag de nadruk de “perfect match” te vinden c.q. te benaderen met de bestaande high end electronica op de markt. Dankzij de hoge gevoeligheid (91 dB/W/m) en de zorgvuldig geselecteerde balans zal de Prio 520 en 520 C gebruikt kunnen worden met een groot bereik aan audio apparatuur en zo uitzonderlijke fijne resultaten kunnen bereiken. De transparantie en het beeld dat deze luidsprekers presenteren zal velen verbazen, ook met relatieve bescheiden apparatuur. Met high end electronica zal de Prio 520 echter pas echt schitteren, waar oplossend vermogen en detail in een zeer strak en direct beeld zal worden gepresenteerd.

De Prio is slechts 215 mm diep en kan dankzij het variëren van de opening van de bas reflex poort dicht bij muren geplaatst worden en is redelijk eenvoudig in elk interieur in te passen.


Beschikbaarheid:

De Prio 520 en 520 C zijn verkrijgbaar in Graphite Black, Arctic White, Natural Birch en Cherry.

Amphion luidsprekers zijn ontworpen en handgemaakt in het bos- en meerrijke Finland. Bezoek uw dealer voor een kennismaking.

MERK

EDITORS' CHOICE