Monitor Audio Platinum series

Redactie HiFi.nl | 10 september 2007 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

Met de Platinum Serie introduceert Monitor Audio een serie luidsprekers met een weergavekwaliteit welke die van de Gold Signature overtreft. De ontwerpers kregen de opdracht helemaal opnieuw te beginnen en de allerbeste kwaliteit als leidraad te nemen. Dit heeft geleid tot radicaal nieuwe materialen, componenten en ontwerpen die de Platinum Serie uniek maken: zowel voor het oor als het oog.

Het meest opvallend is de nieuwe C-CAM bandhoogeenheid. De metalen ‘ribbon’ (van amper 18 milligram) heeft een respons tot ver voorbij 100 kHz. Samen met de nieuwe superlichte RDT laag- en middeneenheden leidt dit tot een krachtige, losse, ‘open’, ‘snelle’ en vooral ook driedimensionale weergave van een nieuwe ‘buitencategorie klasse’.

De ‘oog’-kwaliteit is al even bijzonder. De behuizing bestaat uit meerdere lagen exotisch Rosewood of Ebony hout met de hand uit één stuk gevormd. Dit is afgewerkt met maar liefst elf lagen transparante en diepglanzende pianolak. Het voorpaneel is daarbij bekleed met Strathspey leer (dat ook wordt gebruikt in Engelse topklasse limousines). Het totale effect is kortom ‘oog’-adembenemend...

De PL100 tweeweg luidspreker heeft een voor zo’n compacte luidspreker ongekende laagweergave. De PL300 is een vloerstaande drieweg luidspreker met twee 200 mm laageenheden. De PL350-C is een PL300 in speciale ‘Center’-uitvoering: het is daardoor de meest robuuste middenluidspreker op de markt. Voor de PL100 en PL350-C is een apart statief met spikes leverbaar.

De PLW-15 actieve sublaagluidspreker heeft een Klasse D digitale 1000 WRMS versterker met uitgebreide DSP-instelmogelijkheden via de afstandsbediening.

Met de Platinum Serie heeft Monitor Audio een nieuwe referentieluidsprekerserie en verlaat daarmee dus de ‘gouden standaard’...


Prijs en beschikbaarheid:
De Platinum Serie is vanaf september 2007 leverbaar in Rosewood en Ebony.

De verkoopprijzen zijn (per stuk):
PL100 1750 euro
PL300 3750 euro
PL350-C 3500 euro

De PLW-15 subwoofer wordt voorjaar 2008 verwacht.


EDITORS' CHOICE