NIEUWSLG

LG Design Art Home Cinema


Redactie HiFi.nl | 09 september 2007 | LG

(ingezonden mededeling)

Op champagneglas geïnspireerd design combineert kunst met functionaliteit

LG Electronics kondigt de introductie van de LG Design Art home cinema set aan (HT762TZ). Dit systeem heeft een voor Europa onconventioneel en opvallend design. De Design Art-producten, ook wel bekend als ‘Jewellery for the Home, zijn een serie opvallende producten. De home cinema set sluit in uiterlijk dan ook naadloos aan op de LCD-tv’s in deze prachtige designserie. Deze producten zijn wat betreft stijl en silhouet in perfecte harmonie.

“Het idee achter de Design Art-serie is het toevoegen van designkwaliteit aan home cinema sets zodat ze opvallen, maar tegelijkertijd ook kunnen opgaan in een stijlvol interieur”, zegt Patrick Bakker, Senior Marketing Manager Benelux bij LG. “Het ontwerp van de speakers is geïnspireerd op een glas met sprankelende champagne, dat bij iedereen positieve emoties oproept.”

De HT762TZ heeft een output van 700W, HDMI 1080p Up-scaling en SIMPLINK (HDMI-CEC). Deze eigenschappen staan garant voor optimale audio- en videokwaliteit en voor compatibiliteit met alle aangesloten digitale apparatuur.

De LG Design Art home cinema set omvat vijf luidsprekers en één subwoofer (5,1 inch). Dit zorgt voor een Virtual Sound Effect, ofwel de ‘Virtual Sound Matrix’ (VSM). Hierbij creëert het systeem vijf extra virtuele speakers, wat resulteert in een 10,1 inch-geluidseffect. Op deze manier verhoogt VSM het luistergenot zonder geluidsstoring of -vervorming.

Op het gebied van connectiviteit heeft de HT762TZ eveneens veel te bieden. MP3-spelers, digitale camera’s en USB-sticks zijn eenvoudig aan de set te koppelen. Zo kunnen gebruikers genieten van films en muziek die opgeslagen zijn op digitale mobiele apparaten. Daarnaast ondersteunt de home cinema set het afspelen van DivX-bestanden, zodat gebruikers op hun pc opgeslagen video- en audiobestanden, zoals DVD±RW-, DVD±R-, WMA-, MP3- en JPEG-bestanden, kunnen bekijken en beluisteren.

Prijs en beschikbaarheid:
De home cinema set is vanaf eind oktober 2007 verkrijgbaar voor 699 euro incl. btw. Naast de HT762TZ introduceert LG ook de HT462DZ. Deze 2.1 Design Art home cinema set heeft een output van 400W en is verkrijgbaar voor een prijs van 499 euro incl. btw.

EDITORS' CHOICE