NIEUWSMarantz

Marantz PM6002 stereoversterker

Redactie HiFi.nl | 08 september 2007 | Marantz

(ingezonden mededeling)

De nieuwe, 399 euro kostende stereoversterker PM6002 met afstandsbediening is de enige compleet nieuwe versterker die Marantz dit jaar uitbrengt.  Hij is de partner van de CD6002 stereo CD-speler, die het bedrijf deze maand ook heeft onthuld.

De PM6002 levert, zeer voorzichtig geschat, 60 Watt per kanaal bij 4 Ohm. Al deze kracht wordt geleverd door een hoogwaardige netvoeding, die een grote ringkerntransformator als hart heeft. Deze voeding met lage impedantie en grote bandbreedte garandeert een grote voorraad extra energie voor directe stroomlevering, en kan zelfs moeilijke luidsprekerbelastingen makkelijk aan met een maximum aan scheiding, helderheid en dynamiek.

Ook bevat hij een paar speciaal ontworpen hoofdcondensatoren met zeer hoge capaciteit – 10.000 μF (micro-Farad).  Deze garanderen een stabiele en solide stroomtoevoer naar de versterkers en helpen deze bij het uitsturen van een zeer helder en nauwkeurig signaal. En dan is er ook nog de gelijkrichting door Schottky-barrièredioden.

Onder de motorkap vindt u ook de Linear Drive Power Supply (LDPS) van Marantz, die garandeert dat er altijd genoeg vermogen is om zelfs bij de grootste dynamiek de luidsprekers aan te sturen.

Een groot koelelement van geëxtrudeerd aluminium helpt de efficiency te vergroten en fungeert tegelijk als bescherming voor gevoelige onderdelen door het reduceren van de effecten van lekflux, kleine trillingen en magnetische voorwerpen. Elke potentieel negatieve invloed op de circuits wordt hierdoor afgeschermd.


foto: Jiri Büller

Wat net zo belangrijk is: de PM6002 heeft ook volledig symmetrische circuits. Deze dubbele mono-circuittopologie, met korte, rechtstreekse en spiegelbeeldige signaalpaden, levert een verbeterd en ongelooflijk precies stereobeeld, doordat links en rechts gescheiden maar volledig identieke kanaalcircuits worden gebruikt.

Al deze elektronica is gehuisvest in een speciaal ontworpen, uiterst stevig chassis met lage resonantie en akoestische demping. Deze ranke en stijlvolle metalen behuizing - verkrijgbaar in zwart en zilver - heeft een voorpaneel van dik geanodiseerd aluminium en brengt maar liefst 7 kg op de schaal. Het resultaat is de perfecte fundering door een minimum aan mechanische trillingen die het gevoelige audiocircuit kunnen verstoren.

Het pakket wordt gecompleteerd met een indrukwekkende reeks van functies en aansluitingen, waaronder zes ingangen (inclusief de uiterst belangrijke MM-phono), een stel robuuste vergulde luidsprekeraansluitingen, een opname uit-schakelaar, Marantz D-Bus-aansluiting, koptelefoon-aansluiting, pre-out en toonregeling. Een gezonde selectie, dunkt ons.

Verder kunt u met een Source Direct-knop de toonregeling uitschakelen, zodat u de kortste en dus beste signaalpaden gebruikt.


Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz PM6002 is verkrijgbaar vanaf september 2007 en heeft een advies verkoopprijs van 399 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE