NIEUWSLG

EISA Awards voor LG


Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2007 | LG

(ingezonden mededeling)

Multimediaproducten geprezen om geavanceerde technologie en innovatief ontwerp

LG Electronics heeft drie prestigieuze 2007 European Imaging and Sound Association (EISA) Awards gewonnen. Het bedrijf ontvangt awards voor ‘European HD Player 2007-2008’, ‘European Compact System 2007-2008’ en ‘European Personal Media Player 2007-2008’. De prijzen worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie op de IFA Berlin op 1 september 2007.

“We zijn zeer verheugd dat we opnieuw awards ontvangen van een gerenommeerde organisatie die in Europa en de rest van de wereld een zeer goede naam heeft”, zegt B.B. Hwang, President en CEO Digital Media Company van LG Electronics. “LG komt met zijn technologisch geavanceerde en baanbrekend vormgegeven producten tegemoet aan de wensen van Europese consumenten. De toekenning van de awards onderstreept dat deze producten emotie oproepen en voor wat betreft kwaliteit vooroplopen in de markt.”

Alle LG-producten die in 2007 EISA Awards krijgen toegekend, blinken uit in technologie, hoogwaardige functionaliteit en innovatief design. LG ontving eerder al awards van de grootste Europese multimediaorganisatie EISA. De organisatie roemt LG vanwege zijn producten die de concurrentie voor wat betreft ontwerp en gebruikte technologie achter zich laten. In 2006 won LG drie EISA Awards voor zijn 42-inch Plasma TV, platte wandprojector en RH200MHS digitale videorecorder.


De drie producten die een EISA Award 2007 ontvangen, zijn de volgende:

LG Super Multi Blue Player (BH100) 
European HD Player 2007-2008

De LG Super Multi Blue Player is de eerste high-definition diskspeler die zowel Blu-Ray- als HD dvd-disks afspeelt. Consumenten hoeven met deze speler geen keuze te maken tussen de twee standaarden. De LG BH100 vormt een perfecte combinatie met de Full HD 1080p-plasma- en LCD HD tv’s van LG en biedt de best mogelijke videokwaliteit met de hoogste resolutie. De Super Multi Blue Player kan ook standaard-dvd’s converteren naar een resolutie van 1080i, waarmee consumenten profiteren van een maximale kwaliteit van hun bestaande filmcollectie. Het stijlvol vormgegeven apparaat omvat elegante en eenvoudig te gebruiken, aanraakgevoelige knoppen en wordt geleverd met een lichtgevende afstandsbediening die een home-entertainmentervaring van de volgende generatie biedt.


LG Micro System (FA/FB 162)
European Compact System 2007-2008

Het stijlvolle en uiterst elegante microcompactsysteem FA/FB 162 valt op door zijn pianozwarte lak en rood oplichtende, aanraakgevoelige bedieningspaneel. Het doet denken aan de Chocolate Phone van LG, waarvan meer dan tien miljoen exemplaren zijn verkocht. Het systeem omvat een multiformaat cd-speler (FA 162) of dvd-speler (FB 162) en een FM/AM RDS-tuner. LG heeft het systeem voorzien van zijn eigen, geavanceerde XTS-technologie (eXcellent True Sound), dat de frequentieoutput dynamisch verspreidt over elke speaker, waardoor de geluidsweergave perfect in balans is. Het 160 Watt micro sound-systeem omvat verder XDSS (eXtreme Dynamic Sound System) Plus van LG, wat resulteert in een gemaximaliseerd frequentieniveau voor een levendige geluidservaring. De geïntegreerde USB 2.0-poort stelt gebruikers in staat om MP3-, WMA- en JPEG-bestanden af te spelen van externe opslagapparaten.


LG Touch Screen MP3 Player (FM 37)
European Personal Media Player 2007-2008

De eerste MP3-speler met een touchscreen van LG – ook wel bekend onder de naam ‘Touch Me’ – maakt navigatie via knopjes overbodig. Gebruikers kunnen eenvoudig scrollen en navigeren via het kristalheldere 2,4-inch tft lcd-scherm. De compacte (51,5 mm breed, 90 mm lang en 9,9 mm dun, in aluminium uitgevoerde MP3-speler ondersteunt MPEG4-videoplayback en populaire audiostandaarden, zoals MP3, WMA, OGG en ASF. De speler is leverbaar met een flash-geheugen van 2 of 4 GB, en kan drie uur aan videobestanden of twintig uur audio afspelen op een volle accu. De digitale audiospeler biedt verder een FM-radio, spraakrecorder en snelle bestandsoverdracht via USB 2.0.

EDITORS' CHOICE