NIEUWSFinal Audio

Final FVSS201 introductie tijdens HiFi Belgium


Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2007 | Final Audio

Final Sound introduceert nieuw Virtual Surround Sound Systeem op Hi-Fi Belgium

Final Sound Solutions, een Nederlandse ontwikkelaar van high-definition geluidsoplossingen voor home theater liefhebbers en liefhebbers van sublieme geluidskwaliteit, presenteert haar nieuwste ontwikkeling: de DVD 2.1 receiver. De naam van deze dvd-receiver is FVSS 2.0.1, wat staat voor Final Virtual Surround Sound systeem met 2 voorspeakers, 0 center speaker en 1 subwoofer.

Deze virtual surround receiver met dvd-speler staat garant voor een geweldige virtuele audio-ervaring en is ideaal voor iedereen die de ervaring wil hebben van een complete thuisbioscoop in zijn of haar eigen huiskamer, zonder de ergernis om vijf speakers met bijbehorende kabels in huis te hebben staan. Tevens introduceert Final Sound een nieuwe subwoofer (S95) die een perfecte match vormt met de dvd-receiver.

Deze nieuwe producten worden door B-tronics, de Belgische distributeur van Final Sound, gelanceerd op HIFI Belgium op 8 & 9 september a.s. tussen 10.00 en 19.00 uur in het Dolce La Hulpe Brussels, Brusselsesteenweg 135 te Terhulpen.

Final Sound staat bekend om haar complete lijn high definition luidsprekers met een sublieme geluidskwaliteit die niet alleen ultra dun, maar ook zeer elegant zijn. Het assortiment bestaat uit zes modulaire luidsprekerpanelen en bijbehorende subwoofers voor stereo of home theater. De producten van Final Sound hebben wereldwijd al vele lovende reviews gekregen en awards gewonnen (kijk voor meer informatie op www.finalsound.com). Nu brengt dit innovatieve bedrijf haar eigen FVSS 2.0.1. dvd-receiver op de markt. Deze dvd-receiver kan, in combinatie met de 90i, 150i, 300i of 400i luidsprekers en de S95, S110 en S220 subwoofers van Final Sound, een geweldige surround sound ervaring geven door slechts twee luidsprekers en een subwoofer. De FVSS 2.0.1. dvd-receiver maakt hiervoor gebruik van Dolby Virtual Surround DSP. De ingebouwde dvd-speler is voorzien van een ingebouwde 75W klasse D versterker, Dolby Virtual Surround DSP, een complete AV switching module, HDMI in en out en een universele afstandbediening.

“Ons doel is om de continu veranderende markt nieuwe home entertainment oplossingen te bieden van zeer hoge kwaliteit. Met dit nieuwe virtual surround sound systeem is ons dat wederom gelukt! Onze FVSS 2.0.1. dvd-receiver is namelijk zo ontwikkeld dat het een perfecte match vormt met onze lijn elektrostatische luidsprekers zodat – mede dankzij de reeds bewezen Inverter technologie – een superieur geluid voortgebracht wordt,” aldus Gijsbert van den Brink, algemeen directeur Final Sound Solutions.


Plug and play

Het instellen van het Final VSS systeem is zeer eenvoudig. Nadat de twee luidsprekers, de subwoofer en de televisie op de dvd-receiver aangesloten zijn, leidt het slimme On Screen Display (OSD) de gebruiker door het configuratie proces. De instellingen op de dvd-receiver zijn reeds voorgeprogrammeerd voor gebruik in combinatie met de 90i, 150i, 300i en 400i luidsprekers en de S95, S110 en S220 subwoofers van Final Sound. De gebruiker hoeft slechts de luidsprekers en de subwoofer aan te klikken in het menu en de dvd-receiver zorgt voor een perfecte akoestische instelling en daarmee voor een sublieme geluidservaring. Plug and play dus!

Uiteraard kan de dvd-receiver ook met andere luidsprekers en subwoofers gecombineerd worden. Echter, gecombineerd met de luidsprekers van Final Sound die voorzien zijn van de gepatenteerde Inverter techniek, wordt een virtual surround sound gecreëerd dat zijn weerga niet kent. Omdat de luidsprekers van Final Sound dipole line array speakers zijn, wordt het geluid dieper de kamer in gedragen en wordt het geluid in veel mindere mate weerkaatst door de muren, het plafond en de vloer waardoor nauwelijks vervorming ontstaat. Bovendien worden door het diafragma in de luidsprekers de hoge en de lage tonen van elkaar gescheiden, wat zorgt voor een breder stereobeeld. Het resultaat is subliem, levensecht geluid dat uit alle hoeken van de kamer lijkt te komen, weergegeven door slechts twee zeer elegante luidsprekers, ondersteund door de Final Sound subwoofer.

Tezamen met de lancering van de dvd-receiver, introduceert Final Sound eveneens een nieuwe subwoofer:  de S95. De S95 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de nieuwe virtual surround receiver en de luidsprekers van Final Sound.  De S95 heeft een 8 inch down firing driver. Alle filter settings, zoals high pass filter, cross over, phase control, high pass, mid base equalizer en full base management, zijn geïntegreerd in de receiver.


Prijs en beschikbaarheid

De Final Sound FVSS 2.0.1. dvd-receiver gebundeld met de luidsprekers en subwoofers van Final Sound zijn vanaf begin oktober a.s. beschikbaar. De verkoopprijs van de dvd-receiver FVSS 2.0.1. gecombineerd met de 90i luidsprekers en de S95 subwoofer is circa 2.000 euro.


Inverter™ Technologie

Zoals eerder aangegeven, werken de luidsprekers van Final Sound volgens de gepatenteerde Inverter techniek. Final Sound heeft deze techniek ontwikkeld met de achterliggende gedachte dat het mogelijk moet zijn om kwalitatief hoogwaardige elektrostatische luidsprekers te ontwikkelen die qua geluidskwaliteit aan de hoogste standaarden voldoen, een aansprekend design hebben en last-but-not-least betaalbaar zijn. In 2002 bewees Final Sound dat dit mogelijk is middels de Inverter technologie.


Profiel van een innoverend Nederlands bedrijf

Ronald Buining, Development Manager licht toe: “Bij traditionele elektrostaten wordt het muzieksignaal op de stator platen gezet. Wij hebben dat proces omgedraaid en het muzieksignaal op het membraan gezet. De platen dienen dan als een soort aarde waar het signaal door wordt afgevoerd. Het directe gevolg ervan is dat de platen onder alle omstandigheden aangeraakt kunnen worden en dus volstrekt veilig zijn. Het spreekt voor zich dat dit heel belangrijk is in een modern gezin met spelende kinderen in de woonkamer.”

Het is daarom ook het vermelden waard dat de nieuwste Final Sound luidsprekers niet alleen aan de Europese CE-norm voldoen, dankzij de nieuwe Inverter technologie voldoen zij – als enige merk van aanbieders van elektrostatische luidsprekers - ook aan de strenge Amerikaanse UL-norm. Door het muzieksignaal op het membraan te zetten, ontstaat bovendien een volstrekt homogene, transparante en natuurlijke weergave van de allerkleinste details. Daarnaast zorgt de Inverter technologie ervoor dat de elektrostatische luidsprekers van Final Sound met relatief eenvoudige (lees: goedkopere) versterkers aangedreven kunnen worden dan elektrostaten van andere merken. Tenslotte zorgt de scheiding van de hoge, midden en lage tonen voor een veel breder stereobeeld.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »