NIEUWSPioneer

Pioneer in unieke concept car

Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2007 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Dat het tunen van auto’s absoluut geen grenzen meer kent bewijst de Grand Vitara Bandit van Suzuki. Vier maanden lang werkten zeven vakmensen van Progress Europe fulltime aan de opbouw van deze spectaculaire conceptcar.

De Nederlandse Suzuki-importeur B.V. NIMAG gaf carte blanche aan Progress Europe om een Grand Vitara volledig om te bouwen tot een opzienbarende en unieke conceptcar. 

De auto werd in eerste instantie volledig gestript zodat enkel nog een kale carrosserie overbleef. Slechts de motor, de componenten van het onderstel en de bekabeling bleven overeind. Alle nieuwe onderdelen werden volledig met de hand en speciaal op maat gemaakt.

De verlengde schokdempers en aangepaste wielophanging maken de Grand Vitara Bandit een flink stuk hoger. De extended spatschermen en Baja Claw banden met Mickey Thompson lichtmetalen velgen verbreden de auto ook maar liefst 30 cm.

De Bandit kreeg opvallende en hoekige bumpers en vooraan werd een lier van Warn gemonteerd. Op het dak bevinden zich stalen railings die vooraan uitlopen in een verlichtingsunit met vijf Hella-lampen en achteraan in een handgemaakte spoiler. Om de instap en de toegang tot het dak te vergemakkelijken, zijn er speciale teakhouten opstapjes voorzien in de achterportieren. Door het reservewiel naar het midden te verplaatsen werd de achterklep symmetrisch gemaakt.

De afwerking staat volledig in het teken van de watersport. De stoere conceptcar is volledig gespoten in parelmoerwitte lak. Ook is het volledige interieur afgewerkt met wit leder met hier en daar een zwart en rood accent. Om het thema “marine” nog extra in de kijker te zetten, werkt men met teakhouten elementen en is er op het dak een wakeboard gemonteerd. Daarnaast bieden de dakrails plaats aan een surfplank en bevindt er zich in de bagageruimte een wetsuit en Suzuki buitenboordmotor. 


Pioneer

Voor de audio, video en navigatie deed Suzuki een beroep op Pioneer. De auto werd uitgerust met een AVIC-HD1BT, een zeer uitgebreid navigatie-, communicatie-, muziek- en entertainmentsysteem. Naast een dvd-videospeler, AM/FM radio en volledige iPod-bediening bestaat de mogelijkheid om MP3/WMA-cd’s af te spelen. De iPod kan gemakkelijk bediend worden via het touch screen. Bovendien is via de video-ingang een DVB-T tuner aangesloten.Twee AVD-W6200 schermen in de zijflanken van de auto zorgen voor schitterend entertainment.  Het AVD-W1100 scherm achteraan kan gemakkelijk worden uitgeklapt bij het openen van de achterklep. Op die manier kan men ook buiten de auto genieten van video. De witte marinespeakers maken het plaatje compleet en zorgen voor kwalitatief hoogstaande audio. Om alles nog extra kracht bij te zetten, werden er twee versterkers en een subwoofer geïnstalleerd.

De ruige conceptcar is volledig op Nederlandse bodem tot stand gekomen.


ICE Pioneer

  • AVIC-HD1BT: navigatie-, communicatie-, muziek- en entertainmentsysteem
  • AVD-W6200: 6,5’’  breedbeeld LCD-kleurenscherm
  • AVD-W1100V: 11’’ breedbeeld LCD-kleurenscherm
  • GM-7300M: monokanaalsversterker
  • GM-6300F: schakelbare 4-kanaalsversterker
  • TS-W3004SPL: 30 cm SPL subwoofer
  • TS-A2011: 20 cm 3-weg coaxiaalluidsprekers
  • GEX-500DVBT: DVB-T mobiele receiver
  • CDIB100-II: iPod Car Kit Adapter

EDITORS' CHOICE