Nieuwe Cambridge Audio producten


Redactie HiFi.nl | 06 augustus 2007 | Cambridge Audio

(ingezonden mededeling)

Cambridge Audio introduceert maar liefst 4 nieuwe producten. De eerste in de rij nieuwe introducties is de Azur 540D V2 HDMI dvd-speler.

Azur 540D V2 HDMI dvd-speler

De Azur 540D is een van de grond af nieuw ontworpen dvd-speler van Cambridge Audio die HDMI technologie omarmt vanwege zijn uitstekende beeldkwaliteit en eenvoud, terwijl de gebruikelijke aandacht van deze fabrikant voor geluidskwaliteit u van superbe weergave van muziek- en videobronnen verzekert.

De 540D maakt gebruik van een hoog ontwikkelde dvd chipset en een door onszelf ontwikkelde (Phase Locked Loop) PLL-schakeling, die voor een ongelofelijk laag trileffect (jitter) zorgt. Inderdaad de gespecificeerde d/a-omzetter en de anti-aliaseringsfiltercircuits duiden erop dat de 540D een ware “audiofiele” cd-speler is terwijl de HDMI-uitgang in staat is tot ‘‘upscaling‘‘ naar 720p of 1080i. Binnen deze prijsklasse is de 540D een opzienbarende cd/dvd-speler.


Prijs en beschikbaarheid:

Aanbevolen richtprijs:  495 euro
Beschikbaar juli/augustus 2007Azur 540R V3 HDMI AV tuner-versterker

Cambridge Audio investeert zwaar in zijn niet te stoppen research- en ontwikkelingsprogramma’s en als één van de resultaten ziet u hier de derde versie van de 540R.

De nieuwe 540R is uitgevoerd met een 6.1 meerkanalenuitgang, 2 HDMI in- en 1 HDMI uitdoorlaat zodat bijvoorbeeld bij het tegelijkertijd aansluiten van een HDMI dvd-speler en een digitale tv-tuner, deze met slechts één HDMI-kabel met uw tv verbonden behoeven te worden. Een topkwaliteits multi digitaal/analoogomzetter uitgerust met een Crystal CS42518 chip en opnieuw ontworpen discrete versterkingstrappen zorgen voor een sprankelende geluidsreproductie van zowel muziek als film in stereo en surround. Er is in een RS-232 aansluiting voorzien voor gebruik in huisinstallatietoepassingen. De 540R biedt dit alles voor een wel zeer aantrekkelijke prijs.

Prijs en beschikbaarheid:
Aanbevolen richtprijs 825 euro
Beschikbaar september 2007Azur 340R HDMI AV tuner-versterker

Cambridge Audio staat bekend om het omarmen van nieuwe technieken en om deze voor een schappelijke prijs aan een groot publiek aan te bieden. Dit is zeker het geval met HDMI en de Azur 340R 5.1 HDMI tuner-versterker – de laatste in een steeds maar groeiende lijn van AV-receivers.

De nieuwe 340R is uitgevoerd met een 5.1 meerkanalenuitgang, 2 HDMI in- en 1 HDMI uitdoorlaat, zodat bijvoorbeeld bij het tegelijkertijd aansluiten van een HDMI dvd-speler en een HDMI digitale tv-tuner, deze met slechts één HDMI-kabel met uw tv verbonden behoeven te worden. Een topkwaliteits multi digitaal/analoogomzetter uitgerust met een Crystal CS42518 chip zorgt voor een sprankelende geluidsreproductie van zowel muziek als film. Na kritisch onderzoek met de hulp van een gebruikerspanel, werd geconcludeerd dat in deze prijsklasse een betere kwaliteits 5.1 weergave werd verkozen boven een kwalitatief mindere 6.1/7.1 weergave. De 340R is dus dé betaalbare bioscoopontvanger, gecreëerd voor gebruikers die niet verder willen gaan dan een 5.1 luidsprekerset en eerder opteren voor kwaliteit dan voor kwantiteit.


Prijs en beschikbaarheid:
Aanbevolen richtprijs:  675 euro
Beschikbaar oktober 2007Azur 840E voorversterker

Cambridge Audio heeft de 840 serie op een nog hoger plan gezet, door de introductie van deze twee nieuwe modellen: de 840E voorversterker en de 840W eindversterker.

De 840E is een topklasse voorversterker, waarin voor een net weer even betere weergavekwaliteit gebruik wordt gemaakt van de door Cambridge Audio in eigen beheer ontwikkelde TerrapinTM modules. Dit maakt hem tegelijkertijd een perfecte partner voor de, eveneens nieuwe 840W eindversterker. Via een door de gebruiker zelf aan te passen infoscherm, kan hij de toonregelingen instellen en vastleggen voor een zelf te benoemen ingang. Geluidsterkte, ingangsgevoeligheid en toonregeling worden aangestuurd door hoogst geavanceerde, relaisgestuurde circuits.

Prijs en beschikbaarheid:
Aanbevolen richtprijs 1399 euro
Beschikbaar najaar 2007

EDITORS' CHOICE