NIEUWSSony

Nieuw: Sony Bravia DAV-X10

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2007 | Sony

Als je zo min mogelijk de rommel van een surround-set wilt hebben, biedt Sony met de Bravia DAV-X10 een bijzonder aardige oplossing. Mooi design, minimum aan kabels, simpel afregelen, en zelfs het aantal afstandsbedieningen kan beperkt blijven tot één, als je kiest voor een ‘only-Sony’ opstelling.

De Sony DAV-X10 is een all-in-one surround set met een behoorlijke feature-set: een upscaling dvd-speler, 720p en 1080i resolutie via HDMI, virtuele surround-sound in een 2.1 speaker-configuratie, en compatibel met het Sony One-Remote systeem. En dit alles voor 899 dollar in de US - dus waarschijnlijk 900 euro in Europa.

Uiterlijk en Aansluitingen
Het uiterlijk is chique en minimalistisch: zwart glanzend met een glazen top, waarin aanraakgevoelige knoppen verwerkt zijn. Deze knoppen zijn normaal gesproken niet zichtbaar - totdat je het apparaat aanraakt, want dan worden de knoppen verlicht.

Ondanks het minimalisme aan de voor- en bovenkant, zijn er toch genoeg aansluitingen op de achterkant te vinden: 4 digitale ingangen, 3 x analoge audio in, HDMI, component-, composite- en s-video uit.

Eén afstandsbediening voor alles
Als je in het bezit bent van een Sony Bravia televisie, koppelt het ‘Bravia Theatre Sync’ deze met de DAV-X10, en eventueel meer Sony apparaten. Met het “One Touch Play” wordt de bediening een stuk gemakkelijker gemaakt, door losse handelingen te combineren tot een op de afstandsbediening. Druk op PLAY op de afstandsbediening, en niet alleen start de dvd, maar ook gaat de Bravia televisie aan en schakelt automatisch naar de juist video-ingang. De apparaten hoeven niet ‘in het zicht’ te staan: het is niet de afstandsbediening die alle commando’s geeft, maar onderling ‘praten’ de apparaten met elkaar via de HDMI kabel.

Helaas werken alleen Sony apparaten met deze techniek; andere merken hebben hun eigen ’standaarden’. Een echt open standaard hiervoor zou geen kwaad kunnen.


Prijs en beschikbaarheid:
De Sony DAV-X10 zal rond september leverbaar zijn.


Meer informatie over de Sony DAV-X10 vindt u op AVBlog.nl


EDITORS' CHOICE