NIEUWSGeneva

Introductie Geneva Sound Systems


Marc Brekelmans | 25 juli 2007 | Geneva

Gistermiddag introduceerde importeur Audiac het nieuwe Geneva systeem aan de Nederlandse pers en de vakhandel. En - ook al hadden we de foto’s al gezien en het persbericht al gelezen – we werden toch compleet verrast door de kwaliteiten van dit prachtig vormgegeven Sound System.

Op het eerste gezicht lijken de Geneva systemen zich te richten op de consument die gaat voor een moderne vormgeving; getuige de aanwezigheid van verschillende journalisten uit die hoek zal het product daar ook zeker de nodige aandacht trekken. Maar door de Geneva systemen af te schilderen als designproducten zouden we de klankmatige kwaliteiten van de systemen (ernstig) te kort doen!


Wat is eigenlijk een Geneva Sound System? 

Het Geneva Sound System is een compleet muzieksysteem: cd-speler, FM-tuner, versterker en luidsprekers in een, in prachtig pianolak afgewerkte, behuizing. Er zijn drie modellen: de kleinste heeft de naam M meegekregen en heeft een advies verkoopprijs van 699 euro, de middelste versie, onder de naam L, gaat 999 euro kosten en heeft als extraatje een origineel Apple iPod Docking Station, en als laatste de XL versie die voor 1999 euro in de prijslijsten staat.

De demonstratie de we kregen van Audiac eigenaar Bert Bazuin was indrukwekkend. Zelfs de kleinste versie wist een enorm (en geloof me, ik overdrijf niet) stereobeeld op te bouwen. Voorwaarde is wel dat u recht voor het systeem gaat zitten; doet u dat niet dan krimpt het stereobeeld tot ‘normale’ proporties voor zo’n relatief kleine kast. Daarbij blijft echter wel het geluidsbeeld overeind: de stem blijft ongeacht je positie in de ruimte mooi vanuit het midden komen. Verder waren de goede detaillering en de uitstekende dynamische capaciteiten opvallend.


Hoe werkt dat dan?

Bert Bazuin legt uit: “conventionele stereosystemen kennen een aantal praktische problemen. Zo werken de afzonderlijke luidsprekers in een normale stereo-opstelling onder verschillende akoestische omstandigheden:  de ene staat bijvoorbeeld langs een kale muur terwijl de andere luidspreker misschien langs de gordijnen staat. Ook de afstanden tot aan de zijmuren – ivm de eerste reflecties – kunnen voor beide luidsprekers verschillend zijn. Door beide kanalen, links en rechts, in één behuizing te bouwen creëer je voor beide luidsprekers nagenoeg dezelfde akoestische omstandigheden. Ook zullen de geluidsrefecties via de zijwanden gelijk zijn omdat het systeem in het midden van de ruimte staat.
Ook is er door Geneva veel onderzoek gedaan naar hoe het gehoor eigenlijk werkt, wat heeft geresulteerd in de EmbracingSound technologie die een 180 graden geluidsbeleving creëert.”


Prijs en beschikbaarheid:

De Geneva Sound Systems, die te zien en te horen zullen zijn op de Woonbeurs in Amsterdam (25 t/m 30 september 2007), bieden keuze uit drie maten, uitgevoerd in rode, witte of zwarte pianolak.

Het kleinste model, de M, heeft een adviesprijs van 699 euro en meet een bescheiden 45x30x35 cm. De L en de maar liefst 6x100 watt sterke XL kosten respectievelijk 999 euro en 1999 euro. Deze twee grotere modellen zijn leverbaar met een optionele metalen voet die voor 199 euro te koop zal zijn.
De Geneva Sound systems zijn vanaf eind september 2007 verkrijgbaar.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »