Chord Company introduceert Crimson

(ingezonden mededeling - HiFi.nl primeur)

De Crimson is het resultaat van een zoektocht naar hoe een kabel zou moeten presteren binnen het betaalbare segment van DVD Audio en (SA)CD spelers. De nieuwe Chord Crimson maakt gebruik van een kabel met brede bandbreedte en een lage “noise floor”, hierdoor wordt het beste resultaat verkregen van Digitale audio.

De Crimson vervangt zowel de Calypso als de alom bekende Chrysalis, die beide gebruik maakte van een coaxiaal ontwerp. De Crimson maakt gebruik van twee reeksen identieke geleiders in een getwiste configuratie. Hierdoor verdwijnt een grote hoeveelheid ruis. Vooral wanneer dit gecombineerd wordt met de unieke afscherming van The Chord Company.

Het ontwerp van deze kabel laat toe om eveneens een DIN naar RCA versie te produceren. Dit leidt tot een directe vervanging van de bekende Chrysalis.

De Crimson wordt, zoals alle Chord bekabeling, handmatig in Salisbury, Engeland gemaakt. Hij wordt voorzien van vergulde Chord RCA connectors, maar is ook verkrijgbaar met DIN, mini-jacks en bijna alle andere stekkers die men kan wensen. Het is werkelijk een veelzijdige kabel.

Verbinding van CD spelers, DVD spelers en tuners is het duidelijke toepassingsgebied, maar zoals hierboven vermeld, is de Crimson ook geschikt voor het betaalbare segment van DVD audio en SACD spelers. De brede bandbreedte is hier uiterst winstgevend. Het ontwerp van de kabel laat ook toe om langere lengtes tot wel 10m te produceren, bijvoorbeeld om een subwoofer aan te koppelen.

De Crimson leidt werkelijk tot een muzikale meerwaarde in een medium high-end systeem.

Technische details:
Geleiders: 10 x 0.09 mm zuurstofvrij kopper x 2
Volledige geleiders diameter: 2 x 0,24 mm²
Interne geleiders afscherming: lage dichtheidspolyethyleen: 0.09 mm en zuurstofvrij koper
Geleider spacers: lage dichtheidspolyethyleen 0.95mm x 2
Intern: soft PVC
Extern: hard PVC
Volledige diameter: 5.5 mm

Prijs:
Crimson 1m:  59 euro
Crimson 0,5m:  49 euro
Extra meter: 10 euro


EDITORS' CHOICE