NIEUWSB&W 800

Nautilus™ prijs aanpassing

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2007 | B&W 800

(ingezonden mededeling)

Sinds de introductie van de B&W Nautilus™ luidsprekers 14 jaar geleden, heeft B&W een icoon status gevestigd in de wereld van high-end audio. Niet alleen geprezen voor zijn geluidskwaliteit, maar ook voor zijn unieke uiterlijk dat innovatieve fabricageprocessen vereist van wereldklasse.


 
In B&W’s zoektocht naar de best mogelijke productiekwaliteit wordt er zeer veel tijd gestoken in het specificeren van materialen en componenten en het vinden van geschikte specialisten om ze te maken. 

  • B&W gebruikt slechts één bepaalde soort die-cast aluminium voor de chassiscomponenten.
  • Ze bestellen één bepaalde soort zilver om in alle bekabeling te verwerken.
  • Ze vinden de beste fabrikanten voor het vervaardigen van hun luidsprekerbehuizingen uit hout of ander materiaal.
    Voor de vervaardiging van de Nautilus behuizing bijvoorbeeld hebben ze een beroep gedaan op de kennis van Raceprep, een specialistisch bedrijf dat expert is op het gebied van de vervaardiging van fiber versterkte composietmaterialen. ( Raceprep is bekend vanuit de Formule 1 racewagenindustrie, waar componenten en materialen van levensbelang zijn en de kwaliteitsstandaard hiervan overeenkomstig hoog is.) De Raceprep ingenieurs maken de Nautilus schelpen, vanwege hun complexe vorm, bijna volledig met de hand en gebruiken een hars wat door computeranalyses wordt geïdentificeerd als het perfecte materiaal voor dit doeleinde met waarborging van maximum sterkte en duurzaamheid.
  • Dezelfde aandacht voor detail is toegepast bij de afwerking van de Nautilus schelp. B&W’s verf en laksysteem is direct uit Duitsland geïmporteerd, waar dit systeem alleen gebruikt wordt door vooraanstaande automerken zoals Porsche en Mercedes Benz. Feitelijk kan B&W de Nautilus in iedere kleur aanbieden waarin Porsche zijn wagens aanbiedt, maar op verzoek kunnen ze de Nautilus afwerken in iedere gewenste kleur. Om het beste resultaat voor B&W te kunnen garanderen, hebben de adviseurs van de verffabrikant een speciaal bak- en verduurzamingproces voor B&W geformuleerd, uniek voor de Nautilus.

Onnodig te vermelden dat perfectionisme van dit kaliber er voor zorgt dat het maken van een Nautilus behuizing een traag en zeer nauwgezet proces is. Het kost negen dagen, inclusief de uithardingtijd om één schelp te maken. De Nautilus™ schelp is volledig handgemaakt, behalve twee onderdelen: de interne spiraal die aan de binnenkant van de glanzende schelp gehuisvest is en de bout die de schelp aan zijn voet verankert en een doorgang vormt voor de kabels afkomstig van de eindversterkers.


 
Het voortdurende succes van de B&W Nautilus is het bewijs hoe opmerkelijk het ontwerp is. Handgemaakt en door zijn verschijning gelimiteerd tot ongeveer 25 sets per jaar, ziet de Nautilus er na 14 jaar zo fris uit als nooit te voren en de wereldwijde verkoop is zelfs enige tijd gestegen.

Zoals u zult weten vermijdt B&W prijsveranderingen binnen de looptijd van een bepaalde serie of bepaald model maar met de Nautilus worden ze geconfronteerd met een volledig andere situatie. Na 14 jaar moet B&W een prijscorrectie toepassen door de stijgende productiekosten en door de invloed van inflatie. 


Prijs:
De verkoopprijs wordt 32.500 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE