NIEUWS

Brava HDTV bij CAIW

Redactie HiFi.nl | 09 juli 2007

Vanaf dinsdag 3 juli is kabelexploitant CAIW, met als verspreidingsgebied onder meer het Westland, van start gegaan met proefuitzendingen van Brava HDTV. Brava HDTV is een nieuwe cultuurzender in Europa die volledig Full High Definition (HD) uitzend. 24 uur per dag zijn top opera’s, operettes, ballet en concerten in Full HD (1920 x 1080) en Dolby Surround (E) te bekijken.

Alle Brava HDTV producties zijn opgenomen in de meest vermaarde operahuizen en theaters van de wereld waaronder Royal Opera House te Londen, Teatro Real te Madrid en het Scala te Milaan. Zo kunt u lekker thuis genieten van La Bohème, Otello, Aida, Het Zwanenmeer, Tosca, Zoroastre, Cosi fan tutte en nog veel meer. Het gaat vaak om producties die zelden of nooit in de Nederlandse theaters te zien zijn en ze worden uitgevoerd door top artiesten, musici en dirigenten. En dat alles in prima beeld- en geluidskwaliteit.

BravaHDTV is opgezet als een reclamevrije zender. De uitzendingen worden dus niet onderbroken door hinderlijke reclamespots en de zender is te ontvangen via de kabel en satelliet als onderdeel van een zogenaamd HD-pakket.

De DVD’s van alle door BravaHDTV uitgezonden opera’s en andere producties kunt u ook nog via hun website bestellen. Steeds meer producties zullen ook in HD verschijnen, zowel op Blu-ray als HD-DVD. Voor 15 Euro kunt u lid worden van BravaHDTV. U ontvangt dan 10% korting op alle DVD’s die verkrijgbaar zijn in hun webshop. Daarnaast ontvangt u dan de maandelijkse nieuwsbrief met daarin ondermeer de programmering van BravaHDTV is opgenomen.

Deze cultuurzender is een nieuw initiatief van mediaondernemer Jur Bron uit Drachten en zijn compagnon Gerard Ardesch uit Steenwijk, het duo dat eerder het initiatief nam voor de Nederlandse muziekzender TV Oranje.

Volgens directeur Jur Bron is het de bedoeling dat de nieuwe zender een plek krijgt in de diverse HD TV-pakketten van kabelexploitanten en satellietplatformen als die van Canal Digitaal.

Bron legt uit: ‘HD staat voor High Definition. Dat betekent in de praktijk dat alles veel scherper en gedetailleerder is (8x). Op een gewone televisie is het gras van een voetbalveld een groen vlak, bij Full HD kun je letterlijk de grassprieten tellen. Dat komt door de bijzonder hoge resolutie, waarbij het beeld bestaat uit meer dan twee miljoen pixels. Dat geeft een haarscherp beeld met diepte. Een prachtige opera in HD kwaliteit, ondersteund door het hoogkwalitatieve Dolby Surround geluid is een werkelijk ongelooflijke ervaring,’ aldus de enthousiaste Friese mediaondernemer. ‘De kijker beleeft de voorstelling alsof hij er zelf bij is. Alsof men zelf in het theater of de concertzaal heeft plaatsgenomen.’

De proefuitzendingen van BravaHDTV bij kabelexploitant CAIW in Naaldwijk zijn te ontvangen in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld) en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn).

De website van BravaHDTV is www.bravahdtv.nl


EDITORS' CHOICE