NIEUWSRega

Rega P3 vernieuwd

Redactie HiFi.nl | 29 juni 2007 | Rega

(nieuwsprimeur Benelux)

Rega, toonaangevend op gebied van draaitafels, ontwikkelde in 1977 de legendarische Planar 3, en kreeg zo heel de wereld op zijn knieën. Drie decennia later, pakt deze Britse fabrikant prompt uit met de volledig vernieuwde P3.
 
De P3 24

Rega houdt zich al dertig jaar intensief  bezig met de ontwikkeling en fabricage van platenspelers. Van de nu inmiddels beroemde “Planet” en “Planar” - welke hun plaats in de hifi geschiedenis dik hebben verdiend - tot de P5 en P7 helemaal van deze eeuw. In weerwil van alle technische vooruitgang, commerciële druk, grillen en mode-hypes zijn in al die jaren een aantal principiële leidraden onveranderd gebleven. Daarom haalde Rega zijn inspiratie bij deze legendarische Planar 3 om zijn nieuwe P3 24 te lanceren en met de bedoeling deze prijsklasse te veroveren.

 

De nieuwe P3 24 beschikt over een hoge kwaliteitsmotor, die vast gemonteerd is op het chassis wat "wow en flutter" vermindert, deze wordt eveneens gebruikt bij de top producten: P7 en P9. Een grote verandering bij de P3 is dat deze 24volt motor kan worden aangestuurd door Rega’s externe voeding; de TTSPU, voor een nog betere geluidservaring.

RB301

De zeer succesvolle en bekende RB300 stond uiteraard als basis voor de nieuwe RB301 toonarm.
De verticale lager werd verbeterd t.o.v. de RB300, welke de stijfheid verhoogd bij het monteren van de arm. Hierdoor wordt de “stress” op de 13mm horizontale lager drastisch verminderd. De bias behuizing is nu rechtstreeks afgeleid van de RB700 toonarm. Het uiteindelijke resultaat is een verbluffende verbetering ten overstaan van zijn voorganger, dé RB300.

Prijzen

De P3 24: €749,-
Externe voeding: TTSPU: €275,- (leverbaar in zwart en zilver)

MERK

EDITORS' CHOICE