NIEUWS

Epson voegt AV-distributeur Epatra toe aan distributienetwerk


Redactie HiFi.nl | 27 juni 2007 |

(ingezonden mededeling)

Epson voegt AV-distributeur Epatra toe aan distributienetwerk

Epson heeft een overeenkomst gesloten met Epatra voor de distributie van haar gehele projectorenlijn in Nederland. Epatra is gespecialiseerd in de distributie van presentatieapparatuur aan de audiovisuele, IT en office markt. Het bedrijf uit Alblasserdam zal per direct zowel de zakelijke als homecinema productlijn gaan voeren.

Rob Ramakers, Chanel Sales Manager bij Epson Benelux, zegt het volgende over de toetreding van Epatra tot het distributienetwerk; “Epson is vanaf het begin aanwezig op de projectorenmarkt en is op Europees-niveau én wereldwijd marktleider. In de Benelux streven wij naar een groter marktaandeel. Epatra is hiervoor een solide partner en is voor Epson van grote toegevoegde waarde door haar kennis op het gebied van AV.”

Hans de Blois, Sales Manager van Epatra over de samenwerking; “De samenwerking met Epson is een grote uitdaging voor ons. Epson is een speler van wereldformaat. Een bedrijf dat continue bezig is met de ontwikkeling van mooie producten en nieuwe technologieën. Deze samenwerking is voordelig voor beide partijen, Epatra kan zeker een bijdrage leveren aan het vergroten van het marktaandeel van Epson.”

Naast Epatra verzorgen verder Tech Data en Copaco de distributie van de projectorenlijn van Epson. 

Over Epatra
Epatra is gespecialiseerd in distributie van een compleet pakket professionele AV oplossingen. Epatra levert uitsluitend aan dealers binnen de AV, IT & Office markt en staat bekend om haar scherpe prijsstelling en uitstekende service.

Over Epson
Epson is marktleider als het gaat om digital imaging producten, waaronder printers, 3LCD projectoren en LCD’s. De bedrijfscultuur van Epson wordt gekarakteriseerd door de creativiteit en deskundigheid van haar medewerkers. Hierdoor biedt het bedrijf haar klanten wereldwijd producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, functioneel, compact en milieuvriendelijk zijn. Momenteel zijn er 87.626 mensen werkzaam bij Epson, verdeeld over 117 bedrijven in de hele wereld. Het bedrijf streeft ernaar om natuurlijke bronnen te beschermen tijdens het gehele ontwikkelingsproces. De omzet in het boekjaar 2006 bedroeg 1416 miljard yen.

Over Epson Europe
Epson Europe BV, gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de Epson Group voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Epson Europe heeft 2.400 medewerkers en de omzet bedraagt 2.104 miljoen euro in het boekjaar 2006.

 

EDITORS' CHOICE