NIEUWS

40-jarig jubileum Expert

Redactie HiFi.nl | 26 juni 2007

(ingezonden mededeling)

Elektronicaformule behaalt recordomzetten met bijzondere acties - Succesvolle start 40-jarig jubileum Expert

De jubilerende elektronicaformule Expert slaagt er goed in om het succes van de afgelopen 40 jaar met de klant te delen. In de eerste vijf maanden van 2007 zijn veel hogere omzetten behaald dan in 2006. Vanaf eind april, de start van de grote jubileumacties, kwamen de klanten nog eens extra naar de winkel, waardoor de omzet explosief gestegen is ten opzichte van vorig jaar tijdens het WK Voetbal. De jubileumviering van Expert duurt nog het gehele jaar.

Expert viert haar 40-jarig bestaan met een aantal verrassende en unieke acties. Daarbij worden veel cadeaus weggegeven, omdat Expert vindt dat de klanten beloond mogen worden voor 40 jaar trouw bezoek aan de winkels. De jubileumfestiviteiten startten met een slaapzakkenactie, afgeleid van het bekende beeld van mensen die in slaapzakken op straat liggen wanneer een winkel of organisatie een bijzondere aanbieding heeft. Daarna kwamen er talloze spetterende aanbiedingen waarbij die slaapzak goed van pas kwam.

Platte televisies
De toch al stijgende omzet liet vanaf week 17 – de start van de jubileumacties – een extra sterke groei zien. Hoogtepunt is vooralsnog de week voor Pinksteren, waarin maar liefst 30 procent meer omzet werd behaald. Het aantal consumenten dat winkels van Expert bezocht lag in deze week circa 50 procent boven het normale niveau. Opvallend bij de omzet is de enorme verkoop van platte televisies (plasma- en lcd-tv’s). Werden er in 2006 tijdens de aanloop naar de Wereldkampioenschappen Voetbal al recordverkopen gemeten, de afgelopen maanden lag de omzet nóg hoger.
Expert is zeer tevreden over de start van de jubileumactiviteiten, en heeft hoge verwachtingen van het vervolg van de acties. Deze zullen in de loop van het jaar een opvallende finale kennen, waarbij opnieuw recordomzetten worden verwacht.

In 1967 werd de formule Expert opgericht in Nederland, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Duitsland. Hiermee werd een grote internationale keten van samenwerkende, zelfstandige ondernemers onder één naam op de Europese markt geïntroduceerd. In Nederland startten 64 winkels onder deze formule. Internationaal is Expert met ruim 7.400 winkels in 22 verschillende landen gevestigd en behoort daarmee tot de grootste retailformules binnen home-elektronica in de wereld. Niet alleen wereldwijd is Expert uitgegroeid tot een toonaangevende winkelformule, ook in Nederland behoort de inkoopcombinatie met de formule Expert tot de top 3. In Nederland zijn bijna 190 Expert-winkels.


EDITORS' CHOICE