NIEUWS

Publicatie week 25

Redactie HiFi.nl | 21 juni 2007

Deze week hebben we weer een aantal leuke artikelen voor u geschreven. Bekijkt u hieronder het overzicht. Graag wil ik u daarnaast kort attenderen op de volgende zaken:

  • voor elke muziekliefhebber biedt HiFi.nl vanaf vandaag de Concertagenda. Heeft u uw account op HiFi.nl geactiveerd, dan kunt u deze bijzonder handige agenda met honderden optredens (ingedeeld naar genre, zaal, data etc.) eenvoudig raadplegen. Meer informatie via deze link.
  • binnenkort showweekend bij Snijders HiFi in Rotterdam, met daarin de hoofdrol voor de Quad Set van de Maand op Hifi.nl
  • daarnaast presenteert Iman Dane de Volvo Dynaudio Show (alleen vandaag) en het Muzikaal Intermezzo volgende week bij Rhapsody in Hilversum
  • doe mee aan de leuke prijsvraag van iEar uit Tilburg

Veel lees- en doe plezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Linn Sondek LP12 * zomeraanbieding *
Weinig audioproducten spreken zo tot de verbeelding als Linn`s oudste ontwerp, de Sondek LP 12. De Basik voeding voor de Sondek maakt zijn comeback, wat we mede hebben te danken aan een Nederlanse Linn dealer...

Dynaudio Contour S1.4
Een Dynaudio kenmerkt zich voornamelijk als een neutrale en rustige weergever die niet meer en niets minder probeert dan de aangeboden muziek of spraak zo natuurgetrouw mogelijk om te zetten van een elektrisch naar een akoestisch signaal. De vraag is of de Contour S 1.4 die aangeboden werd voor een recensie een waardige telg is uit de familie van de Deense fabrikant.

Quadraspire wondervoetje
In juni 2007 een paar stukjes acryl uitroepen tot de beste upgrade voor de komende jaren in het doolhof van componenten, kabels, rekken en accessoires? Een upgrade die tegen zeer geringe kosten een forse verbetering bewerkstelligt onder dure én goedkope apparatuur? Kan dat? Ik ben overtuigd van wel, want ik heb die upgrade gevonden.

Hi-Visit

In de reprise: RAF Amsterdam  en Audio Control Schiedam.

Achtergrondartikel – column

105 decibel door Rene van Es
De gehele HiFi.nl-redactie was verbaasd over de storm die Musical Fidelity los maakte met hun advertorial "Bij veel HiFi.nl lezers geen HiFi-installatie".

Software recensies

Bright Eyes – Cassadaga (CD)
Conor Oberst is pas 27, maar heeft al een omvangrijke, zij het rommelige, discografie op zijn naam. Briljante songs werden vaak afgewisseld met vaag gefröbel. Met Cassadaga zet hij flink orde op zaken. Een groots gearrangeerd album dat past in een rijke traditie: country, folk, jaren 70 Dylan, maar hoogst actueel is als commentaar op de wereld van nu.

Brass of the Royal Concertgebouw Orchestra (SACD)
De leden van het Concertgebouworkest spelen ook graag in kleiner verband met elkaar samen. Een van de actiefste gezelschappen binnen het orkest wordt gevormd door de voltallige sectie koperblazers. Het doel van dit ensemble is te laten horen hoe veelzijdig de muziek voor koperen blaasinstrumenten kan zijn.

Kraak & Smaak, The Remix Sessions (CD)
Nu zij van het Nationaal Popinstituut een Duiveltje uitgereikt hebben gekregen mogen zij zich ook officieel de beste DJ formatie van Nederland noemen. Na hun Australische tour en hun kortgeleden afgeronde tour door Amerika is het wellicht beter om te praten over Crack & Smack, de naam waaronder dit Leidse producerstrio in het buitenland bekend staat.

Gare du Nord, Sex ‘N’Jazz (CD)
In de auto luister ik slechts zelden naar muziek. Wanneer ik dat al doe dan staat de radio afgestemd op Arrow Jazz, een relaxed klinkend station waar ik niet alleen grootheden als Miles Davis, Horace Silver of John Coltrane tegenkom, maar ook meer eigentijdse muziek met daarin niet zelden samples waarin ik oude jazz, blues of soul herken.

EDITORS' CHOICE