NIEUWS

Nieuw jazzlabel: Foreign Jazz


Redactie HiFi.nl | 12 juni 2007

(ingezonden mededeling)

Foreign Media Jazz is het nieuwe jazzlabel van Foreign Media Music. Naast het bestaande Brilliant Jazz label, zal dit label zich richten op de top van de hedendaagse generatie Nederlandse jazzartiesten en Foreign Media Jazz zal zo’n 5 á 6 (internationale) releases per jaar gaan doen.

De allereerste release in juni is de nieuwe CD “A journey that matters” van Tineke Postma. Aan het eind van de zomer zal deze Cd van Tineke Postma uitgebracht worden in Japan, Duitsland, Frankrijk, Engeland, U.S. en Canada en meer belangrijke jazzlanden. Op dit moment voert Foreign Media Jazz gesprekken met een aantal gevestigde en enkele nieuwe nationale jazzartiesten en acts, en zal spoedig bekend maken welke nieuwe releases er in 2007 nog meer te verwachten zijn.

Foreign Media Jazz kent een zelfstandig A&R beleid onder aanvoering van mede initiatiefnemer en product manager/producer Harry Velleman, die al vele jaren zeer actief is binnen de Nederlandse en internationale Jazz scene. Hij zal zich samen met labelmanager Martijn Bosch inzetten voor de productie en promotie van kwalitatief hoogwaardig jazzproduct.

Brilliant Jazz is daarnaast al een aantal jaren actief op de nationale en internationale jazzmarkt en richt zich met name op de bekende jazznamen en heeft succesvolle compilaties uitgebracht met materiaal van het Savoy label, waaronder een 20CD box. Op dit moment wordt een serie 3CD’s uitgebracht onder de naam ‘The Small Group Sessions’ van o.a. Charlie Parker en Fats Navarro. Daarnaast heeft Brilliant Jazz een serie 2CD+DVD’s uitgebracht van D.S.C.B., Pia Beck en Rosenberg Trio. Ook de 10CD box Dutch Jazz Collection is een succesvolle release geweest. In april van dit jaar heeft Brilliant Jazz de DVD uitgebracht van het concert van Rita Reys in Carre, dat Brilliant Jazz in januari heeft georganiseerd.

EDITORS' CHOICE