NIEUWSApple

iPhone 5 jaar

De iPhone is deze week vijf jaar op de markt. We hebben er even aan gedacht om er een item aan te besteden, maar kwamen in ons Grote Archief onderstaande aankondiging uit 2007 tegen. Eigenlijk veel leuker: 

Apple introduceert iPhone (juni 2007)
Apple heeft afgelopen weekend met drie televisiereclames aangekondigd dat de iPhone op 29 juni verkrijgbaar zal zijn voor Amerikanen. De telefoon zal moeten bewijzen dat Apple het succes van de iPod ook over kan brengen op de telefoonmarkt.

De iPhone is voor twee bedrijven een belangrijk product, ten eerste natuurlijk voor Apple. Het bedrijf waagt zich voor het eerste op de overvolle markt voor telefoons en smartphones en zal zich dus moeten bewijzen tegenover de gevestigde orde. Niet iedereen is echter even enthousiast over de telefoon. Sommigen vinden de prijs van 500 dollar voor de vier gigabyte versie en de prijs van 600 dollar voor de acht gigabyte versie te hoog. De genoemde prijzen gelden overigens bij een tweejarig abonnement. Verder is niet iedereen te spreken over Apple`s keuze om de telefoon alleen geschikt te maken voor GSM netwerken en niet voor 3G netwerken.

Het tweede bedrijf dat veel belang heeft bij de iPhone is de Amerikaanse provider AT&T. Het bedrijf heeft bij Apple bedongen dat het de komende twee jaar als enige provider in Amerika de iPhone mag leveren. De provider hoopt met de iPhone een sterk wapen te hebben in de strijd tegen haar grote concurrenten Verizon en Sprint Nextel. Concurrenten verwachten echter dat de hype rond de iPhone ook alternatieve smartphones in de kijker zal spelen.

Toch zal de iPhone veel te bieden hebben voor de consument die zich graag wil onderscheiden van de rest. De telefoon heeft veel snufjes op het gebruiksgemak in de vorm van sensors voor automatische schakeling tussen portrait en landscape mode en sensors die het touchscreen blokkeren als de telefoon tegen het oor wordt gehouden. Verder is de telefoon voorzien van een twee megapixel camera, bluetooth en Wi-Fi. Meer over de iPhone is te vinden op de website van Apple.

Kijk ook eens op de Apple Special

EDITORS' CHOICE