NIEUWS

Nieuw op HiFi.nl – publicatie week 22


Marc Brekelmans | 31 mei 2007

De afgelopen weken is er veel gebeurd op HiFi.nl. Zo hebben we onze tweedehandsrubriek een forse, en naar ik hoop ook een goede, facelift gegeven. Zo kunt u nu o.a. al bij het overzicht van alle advertenties de foto’s bekijken. Hebt u nog advertenties in de ‘oude’ tweedehandsrubriek staan, zet ze dan zo spoedig mogelijk over. Binnenkort zullen we de oude rubriek namelijk sluiten.

Ook High Fidelity Discs heeft een kleine, maar zeker niet onbelangrijke facelift gekregen. Zo is High Fidelity Discs voortaan ook Engelstalig te bekijken, kunt u het aanbod sorteren op prijs, alfabet en op volgorde van binnenkomst. Ook de van andere webshops bekende rubriek “klanten die dit kochten, kochten ook…” heeft zijn intrede gedaan: een leuke en eenvoudige manier om nieuwe muziek te ontdekken.

Maar deze week hebben we natuurlijk ook weer recensies en achtergrondartikelen. Zo hebben we een videoreportage van de Sony spring show 2007, beluisterden we een Quad set bij Snijders Hifi in Rotterdam, hebben we een multitest van cd-matten, een dubbeltest van MC-elementen, een vijftal software recensies, een nieuwe Pitje en publiceren we deel 2 van onze High End Munchen 2007 verslaglegging.

Veel lees- en kijkplezier toegewenst,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Goldring Elite en Denon DL103R  
Goldring en Denon. Beide hebben een lange historie maar er is nog een overeenkomst tussen deze twee fabrikanten; ze maken allebei al decennia lang hoogwaardige pick-up elementen.

Multitest cd-matten  
Er zijn zo van die dingen waar je tegen aanloopt. Bij een heel goede audiovriend kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen cd-mat.


Achtergrondartikelen

Sony Spring show 2007   
Begin april 2007 organiseerde Sony Benelux haar voorjaarsshow. HiFi.nl was aanwezig en maakt een video-reportage in HD-kwaliteit.

Set van de maand bij Snijders Hifi – Rotterdam  
Zelfs na ruim zeven jaar vrijwel dagelijks actief te zijn in de audio journalistiek kan ik nog steeds volkomen opgewonden raken van een mooie set die op verrassende wijze in staat is muziek te maken.

High End Munchen – deel 2  
Meteen maar beginnen met een groot compliment: daar waar audio suggereert dat het in het teken staat van muziek werd op deze show duidelijk de daad bij het woord gevoegd.


Software recensies

Elektra – Helios Selene (CD) 
Elektra Goncharova is een veelzijdig Russische artieste die na een periode van reizen en zoeken neergestreken is in Haarlem. Muziek is slechts één van de door haar bedreven kunstdisciplines.

Thought Chamber – Angular Perceptions (CD)  
Niet helemaal vers van de pers, maar daarom niet minder interessant: Angular Perceptions, het debuut van het Amerikaanse, progressieve kwintet Thought Chamber.

Roger Muraro – Récital Chopin (CD) 
Met bekende klassieke muziek is het een beetje net als met covers van bekende popliedjes: om een uitgave te rechtvaardigen moet je met iets bijzonders komen. Of je er van houdt of niet, Roger Muraro moet nagegeven worden dat hij Chopin in een heel nieuw licht plaatst. Een maximum aan expressie met een minimum aan sentiment. Een laklaag werd afgeschrabd.

The Marcia Blaine School For Girls – Halfway Into The Woods (CD)  
The Marcia Blaine School For Girls heeft reeds een aantal 7” en 12” platen uitgebracht via verschillende labels. Voor me ligt het debuut album van dit electronica trio uit Glasgow.

The Cave of the Yellow Dog (DVD-film)  
Een meisje wil graag een hond, maar haar vader ziet dat niet zitten. Een mager gegeven voor een speelfilm van anderhalf uur, zou je zeggen, maar de in Mongolië heeft de tijd een ander tempo dan bij ons. Bovendien krijgen we en passant een kijkje in de snel verdwijnende cultuur van de nomadengezin in een bijzonder fotogeniek landschap.

EDITORS' CHOICE