NIEUWS

Microsoft verkoopt 1 miljoen Zune`s

Redactie HiFi.nl | 29 mei 2007

(gezien op het Internet)

Microsoft heeft de eerste doelstelling die het zichzelf had gesteld voor de Zune, gehaald. Voor het einde van het fiscale jaar, eind deze maand, en minder dan negen maanden na de introductie van de eigen mediaspeler, heeft het 1 miljoen Zune`s verkocht.

Volgens Robbie Bachr van Microsofts entertainment en hardware divisie, heeft de Zune hiermee een tien procent marktaandeel in de verkoop van draagbare mediaspelers met een harde schijf. Volgens Bach is het succes van de Zune daarmee `niet overdonderend, maar wel een goed begin`.

Hoewel Bach ook dit jaar met zijn divisie geen winst heeft weten te halen, zijn de vooruitzichten voor het komend jaar goed en verwacht Bach dan voor het eerst winst te boeken. Volgens Bach verkoopt Microsoft inmiddels meer smartphones dan RIM Blackberries en heeft het bedrijf ook bij de gameconsoles een sterke positie verworven.

Dit najaar zal Microsoft de tweede generatie van de Zune introduceren. Het bedrijf laat het nieuwe model, mogelijk verschijnt een eerste Zune die gebruik maakt van flashgeheugen, in China fabriceren door de fabrikant die ook de Xbox produceert. De huidige Zune wordt door Toshiba gemaakt maar Microsoft wil behalve lagere prijzen ook meer controle over ontwerp en uitvoering en koos daarom al eerder een andere leverancier voor de tweede generatie Zune`s.


EDITORS' CHOICE