NIEUWSHitachi

Hitachi: hybride HDD+DVD camcorders

Redactie HiFi.nl | 28 mei 2007 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

De nieuwe hybride camcorders (harde schijf én dvd) van Hitachi (DZ-HS500E en DZ-HS501E) hebben voldoende geheugen om de hele dag te kunnen filmen. De camcorders zijn ontworpen voor gedreven amateurfilmers en voor hen die ernaar uitkijken om zonder veel inspanning de geheugencapaciteit voor filmopnames te maximaliseren.

Deze camcorders combineren – in één compact en gestroomlijnd toestel – een harde schijf van 30 GB én een Multiformat+ dvd-brander. Daarmee biedt Hitachi een hoge capaciteit en een probleemloze manier om opnames te maken en te bewerken. De afgewerkte films kunnen vervolgens goedkoop en eenvoudig op meerdere dvd-kopieën verspreid worden aan familie en vrienden.

De nieuwe modellen zijn beschikbaar met CCD`s van 1,3 megapixel (DZ-HS501E), en van 0,8 megapixel (DZ-HS500E). Dankzij de grote geheugencapaciteit kunnen meer opnames worden gemaakt en op de camera worden opgeslagen. De filmer krijgt op deze manier meteen toegang tot een grotere schat aan filmmateriaal om creatief mee aan de slag te gaan en leukere films mee te creëren.

In tegenstelling tot toestellen met uitsluitend een harde schijf geven Hitachi’s hybride camcorders de gebruiker de kans om onbewerkte opnames en afgewerkte films direct op dvd te kopiëren. De camcorder beschikt over een geïntegreerde dvd-brander die naar de One Touch Easy `dubbing`-knop luistert. Voor de consument is dit een efficiënte oplossing om `iets te doen` met al die digitale opnames, de tijd en moeite om een pc of ander output/copy-apparaat aan te sluiten, software te laden en bestanden over te zetten blijft gespaard.

De hybride camcorder is de ideale `all-in-one` oplossing voor wie op reis of met vakantie is of deelneemt aan een evenement waar een pc-aansluiting niet altijd aanwezig is. Deze toestellen zijn bovendien uitgerust met Hitachi’s ingebouwde ESP® schokbescherming die de harde schijf met alle opnames beschermt tegen een nooit uit te sluiten botsing of val.

Dankzij de EIS (Electronic Image Stabiliser) die vloeiende opnames garandeert, en de Quick Start die vanuit stand-by in één seconde reageert, bieden de DZ-HS500E en de DZ-HS501E kwalitatief hoge en nagenoeg onmiddellijke opnames om elke actie te onderscheppen zodra deze plaatsvindt. Ze hebben een aantrekkelijke vormgeving in elegant staalgrijs en beschikken over een SD-kaartsleuf om `stilstaande digitale beelden` van dvd of harde schijf op te slaan, wat nog meer flexibiliteit oplevert voor toegang tot, en output van beeldmateriaal. Wie zijn films of beelden wil downloaden naar pc, beschikt via USB 2.0 connectiviteit over een snelle bestandsoverdracht.

"Met de grotere capaciteit van onze nieuwe modellen spelen we in op de vraag van de markt naar meer geheugen. Onze hybride camera`s doen niet onder voor andere camcorders met harde schijf, en hebben bovendien een belangrijk voordeel: hun Multiformat + dvd-brander", verduidelijkt Roland Fritsch, Product Marketing Manager, Hitachi Digital Media Group. "Door de twee populairste opnameformaten voor camcorders te bundelen in één betaalbaar toestel wordt de keuze voor de gebruiker heel gemakkelijk. De camcorders leveren de gebruiker een absoluut unieke `end-to-end` oplossing met een nieuw niveau van functionaliteit: harde schijfvermogen, betrouwbaarheid en bewerkingsvermogen in combinatie met de eenvoudige, probleemloze oplossing van dvd-branden. En dat allemaal zonder pc of andere externe hardware om dvd`s te branden. Nooit eerder verliep het vereeuwigen en delen van speciale momenten, gelegenheden of ervaringen zo gemakkelijk, snel en plezierig."

 
De ultieme reisgezel

Op reis wordt het voordeel van pc-vrij filmen pas echt duidelijk. Studenten, jonggepensioneerden of professionals die reizen voor cultuur, avontuur of gewoon fun, kunnen zich geen gemakkelijkere manier voorstellen om hun belevenissen te registreren en te delen dan met Hitachi’s Hybrid Cams en hun enorme vermogens. Naast 23 uur opnametijd, zelfs genoeg voor de behoeften van de meest enthousiaste gebruikers, bieden ze ook nog ESP® schokbescherming om de onderweg opgeslagen herinneringen te vrijwaren. 

Hitachi’s hybride camcorders houden niet alleen een volledig reisverslag bij dat in elke fase op dvd kan worden gearchiveerd; ze bieden hun gebruiker ook de mogelijkheid om opnamemateriaal van specifieke datums automatisch te selecteren en op dvd te branden, en zo onderweg hun eigen videodagboek of postkaarten te creëren**. Deze kunnen in het gemakkelijk te verzenden en af te spelen dvd-formaat naar familie of vrienden verstuurd worden om hen te laten delen in het avontuur.

Een totale familiebelevenis
Veel Europeanen trouwen later, hebben minder kinderen en laten hun geboortestreek achter. Precies daardoor is de drang om speciale momenten en herinneringen te bewaren en te delen nog nooit zo groot geweest. Denk maar aan de familieopnames en –albums die bij elke geboorte worden aangelegd.

Hitachi`s hybride camera`s maken het gemakkelijker om herinneringen te delen. Ze zijn de ideale keuze voor kersverse ouders, verre grootouders en iedereen met een geografisch gespreide familie. Ze veranderen het complexe filmproductieproces in kinderspel, en ze transformeren baby`s eerste stapjes, lachjes en woordjes tot tijdloze dvd`s die generaties lang als kostbare schatten worden gekoesterd. Dankzij de grotere ingebouwde opnamecapaciteit kunnen de DZ-HS500E en DZ-HS501E grotere volumes ruw opnamemateriaal bijhouden en gebruiken om completere verslagen van speciale fases in de ontwikkeling of zelfs compilaties over jaren te creëren.

Gebeurtenissen omvormen tot herinneringen 
Huwelijken, verjaardagen, feestjes, speciale gelegenheden…Niets is mooier dan het plezier te laten voortduren via een aandenken zoals een dvd. Met de nieuwe hybride grootvermogencamera`s kunnen gebruikers urenlang opnames maken. Deze zijn in enkele minuten te bewerken en kunnen seconden later al gedeeld worden. De nieuwe hybride grootvermogencamera`s bieden voldoende opnametijd om niet alleen de gebeurtenis te filmen maar ook alles wat vooraf, achteraf en achter de schermen plaatsvindt. Kortom, alles wat feestjes zo gedenkwaardig en voor iedereen genietbaar maakt.

En waarom zou de pret voorbehouden moeten blijven tot de aanwezigen? De DZ-HS500E en DZ-HS501E bieden een unieke manier om ruw opnamemateriaal te bewerken tot verschillende afgewerkte films op de camera zodat elke gebrande dvd kan worden gepersonaliseerd voor wie hem ontvangt. Het populaire dvd-formaat is compatibel met dvd-spelers voor thuisgebruik, zodat familie en vrienden telkens opnieuw kunnen genieten van de belevenis, waar en wanneer ze maar willen.


Prijs en beschikbaarheid:

De DZ-HS500E (599 euro) en DZ-HS501E (699 euro) zijn in Europa beschikbaar vanaf mei 2007.


EDITORS' CHOICE