NIEUWSPioneer

Pioneer Blu-ray BDP-LX70

(ingezonden mededeling)

Pioneer kondigt de high-end Blu-ray Disc speler aan voor Europa.

De BDP-LX70 haalt het beste naar boven uit high definition media. Het levert wat Pioneer ‘master quality’ noemt; audio en video precies zoals de makers van de film voor ogen hadden, perfect afgespeeld bij 1080p en 24Hz. Dus precies dezelfde snelheid en met dezelfde 24 frames per seconde als waarin de film werd opgenomen, opgeslagen, gemasterd en getoond in de cinema.

De speler ondersteunt Dolby TrueHD. Dat betekent dat kijkers niet alleen gegarandeerde volledige high definition videokwaliteit geserveerd krijgen, maar ook ‘verliesvrije’ audio: geluid zonder enige vervorming, interferentie of ruis. Audio precies zoals de geluidstechnici van de film bedoelden.

Nu de traditionele muren tussen de woon- en studiekamer beginnen af te brokkelen, is het belangrijk dat klanten van hun entertainment kunnen genieten op de PC via het home cinema systeem. De BDP-LX70 kan daarom gecomprimeerde audio-, film- en beeldbestanden ontvangen via het home IP netwerk. De speler is compatibel met DLNA™ (via Ethernet), dat betekent dat bestanden zoals MPEG2, WMV9, WMA9 Pro, MP3 en JPEG (bijvoorbeeld) gestreamd kunnen worden van een home computer of server naar de speler.

“Gebruikers eisen high definition entertainmentoplossingen, maar slechts weinige producenten blijken in staat een directe, vlekkeloze link te bieden tussen een HD bron, speler en flat screen,” zegt Philippe Coppens, Manager of Technology and Product Information bij Pioneer Europa.  “Ons designbeleid is ervoor te zorgen dat bij straight-through verbinding geen verlies optreedt van high definition kwaliteit, van begin tot einde, van de bron tot het scherm. In combinatie met onze LX serie versterker en plasmascherm, is dat precies wat de BDP-LX70 garandeert. Het is onderdeel van een echte HD home netwerkoplossing.”

Design en opbouw van hoge kwaliteit
De BDP-LX70, met de pianozwarte glanzende afwerking van Pioneer (ondertussen een handelsmerk geworden), werd ontworpen voor prestaties bovenaan het AV-spectrum.  Het heeft een efficiënt dubbelgelaagd chassis dat zorgt voor ongelooflijke mechanische stabiliteit; een belangrijk element in de garantie van interferentievrij afspelen van media.

Elke component binnen de speler is ontworpen voor krachtige prestaties, waarbij het hoofdcircuit, de stroomvoorziening, Blu-ray drive en audiocircuits ingekapseld werden voor mechanische kracht.

Vergulde terminals vervullen de belofte van hoge kwaliteit/high definition output van de BDP-LX70.

Meerdere formats, meerdere media
De BDP-LX70 is niet alleen een Blu-ray Disc speler, maar speelt ook de volledige DVD-collectie van de gebruiker, omdat het zowel PAL als NTSC afspelen ondersteunt. En uiteraard speelt het ook audiocd’s.

Naast de DNLA CERTIFIED™ bronnen, is de speler ook compatibel met Windows Media™ Player 11, wat een waaier aan mogelijkheden biedt voor het afspelen van multimediabestanden, rechtstreeks van een PC.

Eenduidige, simpele bediening
Ten slotte wordt de speler intuïtief bediend. De interfacetalen omvatten Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Russisch.

De BDP-LX70 gebruikt HDMI controle (HDMI-CEC = Consumer Electronics Control), wat inhoudt dat, eens verbonden met een Pioneer flat screen TV bijvoorbeeld, één enkele afstandsbediening de beide systemen bestuurt.

Verkrijgbaarheid
De BDP-LX70 zal commercieel beschikbaar zijn vanaf juni 2007


EDITORS' CHOICE