NIEUWS

Beatles - Love

Redactie HiFi.nl | 01 mei 2007

Speciaal voor  het  Circque de Soleil nam oud Beatles producent Sir Georges Martin, met toestemming van de nog levende Beatles en Yoko Ono,  samen met zijn zoon Giles de originele mastertapes van deze legendarische band onder handen.  Het resultaat is ‘LOVE’

LOVE is een bijzonder album; niet omdat het opgepoetste opnames betreft – het digitaal remasteren is vaker een vloek dan een zegen, al pakt het in dit geval bijzonder goed uit – het is een compleet nieuwe interpretatie van de oude nummers.

Wat dacht u bijvoorbeeld van opener “Get Back”, waarin stukjes van “A Hard Day’s Night” zijn verwerkt. Of “Strawberry Fields Forever” dat nu is opgebouwd uit de originele opnames plus een aantal demoversies. Maar het kan nog gekker: “Sun King” wordt zelfs achterstevoren afgespeeld! ‘Gnik Nus’…dus.

Klankkwaliteit
Rommelen met muzikale kunst? Niet als je Sir George Martin heet. LOVE is dan ook een bijzondere plaat geworden, die bovendien, en dat zal u als hifi liefhebber aanspreken, bijzonder goed is opgenomen! Het zal ons niet verbazen als u de komende hifi shows de Beatles veelvuldig  gaat horen.

De mooiste uitvoering is terug te vinden op 2 x 180 grams Vinyl (met een 28 pagina’s tellend boekwerk).

Maar ook de CD-uitvoering is niet te versmaden. Als extra – voor sommigen dé reden om voor de cd  te kiezen- krijgt u bij deze cd een DVD-Audio schijf (niet te verwarren met de bekende DVD-video) met daarop een 5.1 DTS mix.

Neem ook eens een kijkje op de officiële LOVE site
 


EDITORS' CHOICE