Harman Kardon navigatie + multimedia

Redactie HiFi.nl | 19 april 2007 | Harman Kardon

(ingezonden mededeling)

Harman Kardon kondigt vandaag de introductie van zijn Guide + Play™ aan. Dit GPS navigatie- en multimedia-systeem is uitgerust met vele features en voorzien van high-fidelity audio en full-motion video, maar is toch klein genoeg om in de handpalm te passen.

De Guide + Play, die werkt als  draagbaar GPS-navigatiesysteem, als digitale muziekspeler met uitgebreide muziekbrowser en als gemakkelijk te bedienen videospeler, is een must-have lifestyle product voor persoonlijk gebruik - zowel in, als buiten de auto.

Harman Kardon is een toonaangevende leverancier van audioproducten voor thuis, de computer- en de auto-industrie. Bij de ontwikkeling van Guide + Play heeft Harman Kardon zijn jarenlange ervaring op het gebied van audio-innovatie ingezet. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke en hoogwaardige GPS navigatie- en multimediaoplossing. Strakke lijnen, een compact design, een helder breedbeeld LCD-scherm en de touchscreen-functie maken het systeem net zo aantrekkelijk als functioneel.

“De bundeling van GPS- en multimediasystemen in één enkel apparaat wordt steeds belangrijker voor consumenten, maar bij de meeste gecombineerde GPS-/multimediasystemen die nu verkrijgbaar zijn ontbreken functies – bijvoorbeeld een goede muziekbrowser en voldoende opslagcapaciteit,” aldus Klaus Lebherz, internationaal Brand Director, Car Solutions, van de Harman Consumer Group International. “Guide + Play kan worden gebruikt tijdens het rijden, werken of ontspannen. De gebruiker profiteert van de ultieme flexibiliteit van het apparaat, omdat hij naar zijn favoriete muziek kan luisteren in de auto, naar een film kan kijken in het vliegtuig of het navigatiesysteem kan gebruiken om het dichtstbijzijnde tankstation of restaurant te vinden. Dat alles met één druk op de knop.”

Harman Kardon Guide + Play biedt snelle deur-tot-deur navigatie in heel West-Europa en heeft 2D en 3D kaarten van hoge resolutie met anti-alias afbeeldingen en tekst die zorgen voor het best mogelijke beeld. Omdat het scherm breedbeeld ratio heeft, kan de gebruiker een grotere kaart in de GPS modus zien dan bij de meeste andere navigatiesystemen op de markt. Alle kaarten zijn al geïnstalleerd op het interne 2 GB Flash geheugen, waarmee Guide + Play een ware plug and play oplossing is. Tijdens het rijden met de Guide + Play kan de eigenaar files omzeilen door de ingebouwde TMC [Traffic Message Channel]. Ook kan hij daar, waar dat is toegestaan, de optionele melder van snelheidscontrolecamera’s gebruiken.

Navigatie en multimedia werken in de Guide + Play nauw samen, zodat belangrijke navigatie-informatie duidelijk hoorbaar en zichtbaar is, zelfs als multimediafuncties zoals de digitale muziekspeler worden gebruikt.

Guide + Play ondersteunt MP3, WMA en AAC bestanden. De gebruiker navigeert gemakkelijk door de bestanden; op titel van de song, artiest, album, genre of playlist. Hij kan MPEG-4 en WMV 9 films in hoge kwaliteit bekijken op het heldere 4-inch (10 cm) breedbeeld LCD scherm. De 480 x 272-pixel resolutie verzekert een scherp beeld. Helderheid en volume kunnen eenvoudig worden aangepast met de daarvoor bestemde knop. Anders dan de meeste  navigatiesystemen op de markt, ondersteunt Guide + Play MTP en Windows Media® DRM 10 en biedt het een USB 2.0  high-speed interface. Video- en audio-bestanden worden automatisch omgezet en afgespeeld door Windows Media Player, waardoor andere software overbodig wordt. In combinatie met standaard SD kaarten tot aan 4 GB, biedt Guide + Play uren aan muziek- en videoplezier.  

Het systeem wordt geleverd met een zeer kleine inklapbare beugel waarmee de (19,6 mm diepe) Guide + Play in de auto kan worden bevestigd. Met een universele AC adapter en kabeltje voor in de sigarettenaansteker van de auto, is de Guide + Play de perfecte reisgenoot.

Prijs en beschikbaarheid:
Harman Kardon Guide + Play zal vanaf mei 2007 verkrijgbaar zijn bij de betere detailhandel en heeft een adviesprijs van 499 euro.

Voor meer informatie bezoekt u de website: www.guideandplay.eu.

MERK

EDITORS' CHOICE